Baranyi Lászlót 11 évvel fiatalabb felesége először kikosarazta: ma már 50 éve élnek boldog házasságban
Baranyi László 28 éves volt, amikor első látásra beleszeretett az akkor 17 esztendős énekesnőbe, Végh Klárába.

baranyi-lászló-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Baranyi László már jó ideje házasember volt, amikor belopta magát az ország szívébe a Família Kft. nagypapájaként. Filmbeillő, ahogy megtalálta a jövendőbelijét: bár elsőre kosarat kapott, tíz év után sem hagyta annyiban, hogy meghódítsa a kiszemeltje szívét.

A színészt nem vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ezért, hogy kitanulhassa a szakmát, 28 évesen jelentkezett Rózsahegyi Kálmán színitanodájába. Itt olyan híres művészek voltak az osztálytársai, mint Hofi Géza, Fodor Zsóka vagy Mécs Károly, és a szerelmét is ennek az intézménynek köszönheti.

Baranyi László és felesége

Itt hozta össze a sors Végh Klára táncdalénekesnővel, aki mindössze 17 esztendős volt, amikor először elkezdte csapni neki a szelet. Akkor számított a köztük lévő 11 év korkülönbség, a fiatal lány azzal kosarazta ki az udvarlóját, hogy a férfi túl öreg hozzá.

Baranyi László és felesége 2022 márciusában a Mokkában.
Baranyi László és felesége 2022 márciusában a Mokkában.
Fotó: TV2/Mokka

Egy évtizeddel később a sors ismét úgy hozta, hogy egymásba botlottak. Baranyi László első házassága éppen abban az időben romlott meg, és már kezdte elveszíteni a hitét a szerelemben. Ekkor találta szemben magát másodjára is a gyönyörű énekesnővel.

Egy teljes éjszakát végigbeszélgettek. Másnap reggel Baranyi László kijelentette, elveszi feleségül a nőt. Ezután felgyorsultak az események a kapcsolatukban.

- Sikerült elválnom, és már a következő évben megtartottuk az esküvőt. Párizsban voltunk nászúton, két hónapot töltöttünk ott, jól meg is híztunk, olyan finom ételeket ettünk - emlékezett vissza a 94 éves színész a Mokkában.

Baranyi László Végh Klára táncdalénekesnőbe első látásra beleszeretett.
Baranyi László Végh Klára táncdalénekesnőbe első látásra beleszeretett.
Fotó: TV2/Mokka

Immár ötven éve élnek boldog házasságban. Szerintük a hosszú és idilli kapcsolatuk titka, hogy sosem voltak féltékenyek a másikra, és minden örömöt megosztottak egymással. 1967-ben frigyük gyümölcseként született meg egy szem lányuk. Zsuzsanna egy lányunokával ajándékozta meg őket, aki 18 esztendős, és tévés karrierről álmodik.

A Família Kft. férfi színészei akkor és most

Képes összeállításunkban csokorba szedtük a Família Kft. férfi színészeinek akkor és most fotóit. Mutatjuk, mennyit változott harminc év alatt Kárász Zénó, Spáh Károly vagy Spáh Dávid.

Cover-fotó: RTL Klub/Reggeli

Ezt is szeretjük