Barabás Évi szétphotoshoppolt fotója: rá sem ismerni

Barabás Évi megdöbbent, amikor meglátta, a szépítő, fiatalító applikáció mit művelt az egyik szelfijével.

barabás-évi-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Külföldön és hazánkban egyaránt sok riport és cikk született már a szépítő, fiatalító applikációk káros hatásairól. Barabás Évi friss képén próbálta ki a FaceAppot, az eredményen pedig ő maga is meglepődött.

Három formában tette ki azt a szelfijét, amelyet az olaszországi nyaralásán készített: filterek nélkül, közepes változtatással és agyonphotoshoppolva - mivel ez utóbbi volt a bejegyzés első felvétele, majdnem továbbgörgettünk a hírfolyamban, hiszen nem lehetett felismerni a Fókusz műsorvezetőjét.

Barabás Évi és a photoshop

Ő maga is úgy látja, sok mindenkire hasonlít így, csak önmagára nem. Még a húszas, harmincas évekbeli önmagát sem vélte felfedezni az app által generált képen, amely teljesen ránctalanná tette a bőrét, erős sminket montírozott az arcára, és háromszor nagyobb ajkakat varázsolt rá. (A további két képért kattints a poszt jobb oldalán látható nyílra.)

Azt írta az Instán, játszani érdekes és vicces az ilyen alkalmazásokkal, de azért meghökkentő látni, milyen egyenarcúvá szabja az embereket.

"A maga arcával, testével, agyával, lelkével mindenki azt kezd, amit akar, nekem tetszik az, hogy különbözünk egymástól. Természetes, egyedi adottságaink, képességeink, tudásunk változik az évek múlásával és ezzel a változással gyakran nehéz mit kezdeni. Szembenézni, elfogadni, megbékélni, beletörődni, vagy élni vele. - Ajjaj, asszem megártott ez az app" - fogalmazott.

A követőinek is megvolt a véleménye a photoshoppolt képekről. Kivétel nélkül mindenki az eredeti, filtermentes képét tartotta a legszebbnek. Volt, aki azért voksolt a természetes képre, mert úgy véli, az ilyen applikációk érzelemmentessé és lélektelenné torzítják az arcot.

"Szia, Évi! Szerintem csak is az eredeti a legszebb. Szép vagy te az applikáció nélkül is"

"Nem kell neked semmi applikáció, a természetes szépséged mindent felülír!"

Nézd meg Hevesi Kriszta photoshoppolt arcát is!

Hevesi Kriszta szerint egyfajta függőséggé válhat, ha minden képünket tökéletesre photoshopoljuk. Ő is kipróbálta a programot, meglepően nézett ki utána.

Cover-fotó: RTL Magyarország

Ezt is szeretjük