A 80-as évek szőke szexszimbóluma volt: Bánfalvy Ágnes 67 évesen ilyen gyönyörű
Bánfalvy Ágnes elutasítja a plasztikát, úgy véli, az öregedés természetes folyamat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bánfalvy Ágnes nevét az 1978-ban bemutatott Abigél című sorozat Torma Piroskájaként zárta szívébe az ország. Az azonos című regény írója, Szabó Magda különleges tehetségnek tartotta. 

Szerepelt a francia új hullám élő legendája, Jean-Luc Godard Passion című filmjében, ami megkapta a New York-i kritikusok díját, majd Szabó István 1981-es Mephistójában is forgathatott, ami az első magyar Oscar-díjas film. Ez a két alkotás jó belépő volt arra, hogy Amerikában is kipróbálja magát. 

Bánfalvy Ágnes nemet mondott a plasztikára

Brooklynban, majd Manhattanben lakott, és a Columbia Egyetemen tanult angolt, illetve forgatókönyvírást, ezt követően Los Angelesbe költözött, ahol rendezést tanult, színészetet tanított az egyetemen, és filmekben szerepelt. 

Bánfalvy Ágnes a Gárdos Éva rendezte Amerikai rapszódia Los Angeles-i premierjén 2001-ben.
Bánfalvy Ágnes a Gárdos Éva rendezte Amerikai rapszódia Los Angeles-i premierjén 2001-ben.
Fotó: Getty Images/J. P. Aussenard/WireImage

A gyönyörű, szőke sztárnak egyetlen magyar színésznőként sikerült a Variety címlapjára kerülnie. Egy törékeny szépségű Marilyn Monroe volt, hasonlított az amerikai szexszimbólumra Aranycsillagom című könyve borítóján is.   

A cikk az ajánló után folytatódik

Tíz évig élt külföldön, majd hazatért szülőhazájába. Férjhez ment, megszületett a fia, Olivér, és elindította a Bánfalvy Stúdiót. Nem csak színészeket képez, országos sikerű produkciókat is színpadra állít. Törékeny szépségét hatvan fölött is megőrizte, ráadásul mesterséges beavatkozás nélkül. 

- Semmiféle plasztikai műtétet nem vállalnék, mert nem hiszem, hogy nyolc-tíz beavatkozás után az ember ugyanaz marad, mint előtte. És én én akarok maradni! - mondta a Nők Lapjának adott címlapinterjúban. 

A 67 éves sztár szerint az öregedés természetes folyamat, ami közben - Harrison Ford szavait idézve - a közönség sem fiatalodik. Valószínűleg nem csak a kollégáinak az a véleménye, hogy "a Bánfalvy" szépen öregszik. 

- Azt hiszem, a pályám elejétől tudok nagyon szép és csúnya is lenni, mint bárki más. De ha akarom, összevakarom magam. Nyáron sok gyümölcsöt, zöldséget eszem, gyalogolok és bringázom. Persze szeretem a kenyeret és a süteményeket, ezért szűkebb a jelmez, de tudok megálljt parancsolni magamnak - vallotta be a hetilapnak a színésznő. 

60 fölötti magyar sztárok bikiniben

Sütő Enikő 18 évesen, a hetvenes években lett egy csapásra ismert, amikor Fabulon naptejet reklámozott. 1978-ban az olvasók az év manökenjének választották, 1989-ben pedig elindította a modelliskoláját. A 63 éves sztár ma is szenzációsan néz ki bikiniben, friss fotóját, amiben világoskék bikinit visel, rengetegen elhalmozták bókokkal. Képes összeállításunkban nemcsak Sütő Enikőt láthatod bikiniben, hanem több hatvan fölötti magyar sztárt is. 

Ezt is szeretjük