A Dűne kapta a legtöbb díjat a BAFTA-gálán: a magyar díszletberendezőt, Sipos Zsuzsannát is díjazták

A 2022-es BAFTA-gálán a Magyarországon forgatott Dűne film kapta a legtöbb díjat, Sipos Zsuzsanna, díszletberendező is a díjazottak között szerepelt.

sipos nyitó

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vasárnap, azaz 2022.03.13-án került megrendezésre Londonban a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia díjkiosztó gálája, röviden a BAFTA, és a Dűne című sci-fi film nyerte el a legtöbb díjat.

A díjazottak között szerepelt Sipos Zsuzsanna, a Magyarországon forgatott Dűne díszletberendezője. Ő, és Patrice Vermette látványtervező munkája is kitüntetésben részesült.

Sipos Zsuzsanna díjat nyert a BAFTA-gálán

A népszerű film ezen kívül bezsebelte a legjobb hang, a legjobb különleges látványeffektusok, a legjobb eredeti filmzene és a legjobb fényképezés díját is.

Sipos Zsuzsanna a 2022-es BAFTA-gálán.
Sipos Zsuzsanna a 2022-es BAFTA-gálán.

A legjobb filmnek járó díjat a The Power of the Dog, azaz a A kutya karmai közt című film kapta, a kiváló brit film díjat a Belfast drámafilm nyerte el, a legjobb női főszereplőnek járó díjat az After love, azaz a Szerelem után című nagyjátékfilmben nyújtott alakításáért Joanna Scanlan érdemelte ki, a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat pedig Will Smith kapta a Richard királyban alakított színészi játékáért.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A gálát a londoni Royal Albert Hallban rendezték meg, és a meghívott sztárok közül sokakon látszódott olyan szalag, ami Ukrajna nemzeti lobogójának színében díszelgett. A részvevők közül akadtak olyanok, akik felszólalásukkor az Oroszország-Ukrajna konfliktusról is szót ejtettek, nem tetszésüket vagy tiltakozásukat nyilvánították ki.

Kalmár Tibor a kabarék leghíresebb rendezője

Kalmár Tibor színésznek készült, végül számtalan kabaré és kétszáz tévéműsor rendezőjeként lett ismert.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük