Babos Tímea történelmet írt - Így örült győzelmének az Australian Openen
Babos Tímea megnyerte az Australian Opent női párosban.

babos-timea-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Babos Tímea, oldalán a francia Kristina Mladenovic-csal, megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét, miután a mai döntőben két szettben legyőzte az olimpiai és világbajnok orosz Jekatyerina Makarovát és Jelena Vesznyinát. A juniorként három Grand Slam-trófeát gyűjtött Babosnak ez az első felnőtt Grand Slam-győzelme, ő az első magyar győztes a melbourne-i torna történetében, és az ötödik magyar, aki felnőtt Grand Slam-címet szerzett.

Az ötödik helyen kiemelt magyar-francia duónak - mely előzőleg három tornagyőzelemnél tartott - nehéz ellenfél jutott a fináléban a másodikként rangsorolt Makarova és Vesznyina személyében. A 29 esztendős Makarova harmadik párosban a világranglistán, eddig 12 WTA-versenyt nyert.

Vesznyina 2013-ban a Roland Garroson, 2014-ben a US Openen és 2017-ben Wimbledonban maradt veretlen, 2014-ben az Australian Openen, 2015-ben Wimbledonban és 2016-ban a Roland Garroson szintén döntős volt. Az orosz kettős 2016-ban a riói olimpiát és a szingapúri WTA-világbajnokságot is megnyerte. A 31 éves Vesznyina szintén harmadik párosban a világranglistán, eddig 17 WTA-tornát nyert ebben a "műfajban".

- Két év különlét után újra együtt, és egyből győzelemmel kezdtünk Kikivel! Ez a kedvenc Grand Slam-tornám, gratulálok az ellenfelünknek, és jövőre visszajövünk - mondta a 24 éves magyar teniszező a díjátadó ünnepségen, majd stábjának, a közönségnek és a szponzoroknak is megköszönte a támogatást.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan örült Babos Tímea teniszpartnerével az első Grand Slam-győzelmének az Australian Openen.

Ezt is szeretjük