Gyerekként megnyerte Az ének iskolája első évadát: Farkas Zsolti 21 évesen Angliában építi karrierjét
Farkas Zsolti dalait már a BBC rádió is játssza.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

„Mert a nagy hang ott van a kicsikben is” - szólt Az ének iskolája című műsor szlogenje. A csatorna kifejezetten fiatal tehetségek felkutatására indította el a produkciót 2013-ban, amelyben összesen három évfolyamnyi énekespalántát ismerhettünk meg.

Az izraeli minta alapján készült tehetségkutatóba 8 és 16 év közti gyerekek jelentkezését várták. Azok, akiket beválogattak a show-ba, négyfős csoportokra bontva készülhettek fel az adásokra híres zenész tanáraik segítségével.

Farkas Zsolti 21 évesen Angliában építi zenei karrierjét

A versenyzők közül vannak, akik ma is a magyar könnyűzenei életben tevékenykednek. Például a harmadik szezonban feltűnt Nagy Bogiból népszerű énekesnő lett, valamint az első évadban szereplő Arany Timi is a rivaldafényben maradt. Bár az első évad győzteséről, Farkas Zsoltiról kevesebbet hallani a hazai sajtóban, ez nem azt jelenti, hogy elkanyarodott volna a zenéléstől, épp ellenkezőleg: külföldön építi énekesi karrierjét.

farkas tóth
Fotó: TV2/Az ének iskolája

Mindössze 12 éves volt, amikor beadta jelentkezését a műsorba, ahol Szulák Andrea iránymutatásával meg sem állt a győzelemig. Egy esztendővel később már egy profi stúdióban találta magát, ahol felvehette első albumát. Ezután feltűnt még a Sztárban Sztár + egy kicsiben, ahol Tóth Verával alkotott duettpartnert.

18 évesen búcsút intett Magyarországnak, miután ösztöndíjasként felvételt nyert a Leedsi Zeneakadémiára. 

- Külföldön akartam továbbtanulni, és ebben a szüleim is támogattak. Videós bemutatkozó anyaggal kellett jelentkezni a Leedsi Zeneakadémiára, és soha nem felejtem el, hogy egy pénteki napon beküldtem a felvételt, és már hétfőn értesítettek, felvettek. 18 évesen, egy bőrönddel utaztam ki, de szerencsére az itt élő nagynénémékhez, családba kerültem. Májusban végzek - mesélte a Blikknek 2021 márciusában.

farkas-zsolti-1
Fotó: Facebook/Farkas Zsolt Hivatalos

Az immár 21 éves fiú nem bánta meg, hogy külföldön próbált szerencsét, hiszen egyre népszerűbb előadónak számít. Oliver Wolf néven koncertezik, valamint a BBC rádióban is játsszák a szerzeményeit. Nemcsak a pályáját tekintve alakult szerencsésen az élete, a szerelem is rátalált. Kedvesét, Mirit 2020 decemberében jegyezte el.

Tehetségkutatós gyereksztárok akkor és most

Farkas Zsolti nem az egyetlen gyereksztár, aki valamelyik tehetségkutató műsornak köszönhetően vált népszerűvé. Mutatjuk, mennyit változott karrierje elejéhez képest Patai Anna, Hien, László Attila vagy Nagy Bogi. 

Ezt is szeretjük