Andy Vajna elárulta, hányadán áll a házassága - Timi Amerikába költözése így befolyásolta
Andy Vajna elárulta, hogy befolyásolta feleségével való kapcsolatát a távházasság.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Vajna Timi 2017 februárjában költözött Amerikába, azóta az év nagy részét Kaliforniában tölti, hisz feltett szándéka, hogy megszerezze az amerikai állampolgárságot. Ehhez öt éven keresztül harminc hónapot kint kell töltenie, ami egy évben hat hónapot jelent. Élvezi kinti életét, amit időnként megszakít egy-egy egzotikus utazással, a cannes-i filmfesztivállal és hazai tartózkodással. Idén még a februári Story-gálára sem utazott haza, aminek az lett a vége, hogy Andy Vajna a csinos asszisztensével jelent meg a legrangosabb magyar sztáros rendezvényen. Akkor már sokan temették Vajnáék házasságát. 

Az est után Vajna Timi az Instagram-oldalán azt írta: "Andy részéről már többről van szó, mint egy kísérőről és asszisztensről", majd hozzátette, az a legfontosabb, hogy a férje boldog legyen. A márciusi Oscar-gálán aztán már együtt jelent meg Andy Vajnával, és azt nyilatkozták, minden rendben a házasságukkal. 

Most, hogy ismét drukkolhatunk egy magyar alkotásért, hogy a 25-ös listából bejusson a Legjobb egész estés animáció kategória jelöltjei közé a 2019-es Oscaron, a Lokál azt is megkérdezte Andy Vajnától, hányadán áll a házassága. A filmügyi kormánybiztos azt válaszolta, a távházasság működik, igaz, sokszor nehéz, mert magányos. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🏙 #goodnight #losangeles

Timea Vajna (@timeavajna) által megosztott bejegyzés,

- Nem probléma a távolság, mert bízunk egymásban. Naponta legalább kétszer beszélünk telefonon, és mindent megosztunk egymással. Persze ez nehéz is, mert sokszor magányosak vagyunk a másik nélkül - nyilatkozta a 74 éves producer. 

Azt még idén májusban mondta a Ripostnak, hogy a 38 év korkülönbség sem okoz gondot Vajna Timivel kötött házasságában. Nem érzi, köszönhetően egyrészt annak, hogy a felesége nem érezteti vele, másrészt annak, hogy, míg Timi neki köszönhetően bölcsebb, addig ő a feleségének köszönhetően lélekben fiatalnak érzi magát.

Andy Vajna a Ruben Brandt, a gyűjtő díszbemutatóján.
Andy Vajna a Ruben Brandt, a gyűjtő díszbemutatóján.
Fotó: Femina/Rátkai Márk

Ha minden jól alakul, Andy Vajna idén is a helyszínen szurkolhat egy magyar alkotásnak a 91. Oscar-gálán. Januárban derül ki, hogy a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs film bejut-e a legjobb öt közé. 

- Szerintem erre megvan az esély, mert úgy érzem, nagyon jól sikerült. Nem a legkönnyebb mozi, és, bár animáció, elsősorban nem gyerekeknek készült. Nagyon élvezem a Magyar Nemzeti Filmalap vezetését, mert ott kell kitalálni a jövőt, és azt gondolom, hogy most elég jól működik minden - mondta a Lokálnak Andy Vajna. 

A november 15-én bemutatott Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs filmet november közepén, a Sevillai Filmfesztiválon a legjobb forgatókönyv, a legjobb első film és az andalúz forgatókönyvíró szövetség díját is elnyerte. Az akció-thriller az International Press Academy Satellite díjáért is versenyez az animációs film kategóriában, ráadásul a Pixar és a Disney legújabb alkotásaival. A hat jelölt között van a Hihetetlen család 2., a Kutyák szigete és a Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph is. A díjátadót februárban tartják Beverly Hills-ben.

Ezt is szeretjük