Csilla 13 évig volt Andy Vajna élettársa - A producer nem ismert oldaláról mesélt

Andy Vajna volt élettársa, Csilla romantikus, kedves, vidám embernek ismerte a néhai producert.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Andy Vajna a filmek világában kőkemény volt, ha pénzről vagy a film érdekeiről volt szó, másképp függetlenként nem is tudott volna olyan világhírű alkotásokat létrehozni, mint a Rambo-filmek, a Vörös zsaru, a Terminátor 2-3., a Die Hard – Az élet mindig drága vagy az Evita.   

Návai Anikó Mr. Hollywood / Mr. Hungary című könyvében kollégái és ismert színészek mesélnek arról, milyen volt a 2019. január 20-án elhunyt Andy Vajnával dolgozni, de arról is beszélnek, milyen embernek ismerték. Özvegye, Vajna Tímea, valamint a filmügyi kormánybiztos volt élettársa, Csilla is megszólal benne. 

Andy Vajna élettársa, Csilla

Csilla 1988 és 2000 között volt Andy Vajna élettársa, amikor a producer házassága már nem működött Cecilia Monggal, és mielőtt megismerkedett volna Dobó Katával. 1988 januárjában találkoztak, amikor Csilla statisztaként dogozott a Vörös zsaru magyarországi forgatásán, és a munkálatok befejeztével többen összefutottak egy italra a Hotel Intercontinentalban.

Ezt követően többször beszéltek telefonon, majd amikor Andy Vajna Magyarországon tartózkodott, mindig találkoztak. Rövid időn belül szerelmesek lettek egymásba. Volt, hogy a producer rózsacsokrot küldött a DHL-lel, máskor szerelmes levelet. 

"Egyik alkalommal telefonált, hogy mindenképp legyek otthon, mert szeretne valamit küldeni nekem. Otthon is maradtam aznap. Csöngettek, kinyitottam az ajtót, és Andy állt kint. Tehát magát küldte. Nagyon romantikus, nagyon megkapó. Tényleg olyan szerelem alakult ki közöttünk, ami nekem borzasztó sokat jelentett. Gondolom, neki is" - mesélte a kötetben Csilla. 

Az év tavaszán a fiatal lánynak még az egyetem volt az álma. Júniusban repült először Andy Vajnához Los Angelesbe, aztán amikor nyáron kiderült, hogy nem vették fel, már nem bánta, mert az év vége felé már nagyon komollyá vált a kapcsolatuk. 1989 márciusában ki is költözött a producerhez a tengerentúlra. 

Luxusélet várta Amerikában

A vasfüggöny mögött felnőtt Csilla számára Amerika és a producer életvitele teljesen más világ volt. Ezzel már akkor szembesült, amikor szerelme Rolls Royce autóval ment érte a reptérre. A ruháit maga vagy a nagymamája varrta, Los Angelesben viszont hozzá kellett szoknia, hogy a párja pozíciója megkövetelte, hogy elegánsan nézzen ki. Havi apanázst kapott Andy Vajnától, amit eleinte félretett. 

andy-vajna
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

"Csúnyán össze is kaptunk, mert kérdezte, hogy mit csinálok a pénzzel. Büszkén mondtam, hogy félreteszem. Rettenetesen leszúrt, hogy

nem azért adja azt a pénzt, hogy spóroljak, hanem hogy magamra költsem.

Na, akkor elkezdtem vásárolni.  De soha nem töltött el eufóriával" - mesélte Návai Anikónak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A partikra, premierekre, díjátadókra Csilla természetesen kiöltözött, ugyanakkor, ha nagynevű sztárok érkeztek hozzájuk formális vacsorára, vagy csak beugrottak, elvárás volt, hogy ne csípje ki magát. 

"Andris mindig ragaszkodott ahhoz, hogy ne öltözzek ki. Inkább mindig öltözzek alá, hogy senki ne érezze kényelmetlenül magát az én ruházkodásom miatt." 

"Úgy éreztem magam, mint Julia Roberts a Micsoda nőben"

Furcsa érzés volt, hogy bármit megvehetett magának, ugyanakkor az eladók kinézték a luxusüzletekből, mert nem úgy nézett ki, mint a Beverly Hills-i gazdag nők. 

"Úgy éreztem magam, mint Julia Roberts a Micsoda nőben. Hogy

hiába van pénzed, ha nem látszik rajtad, hogy tényleg van.

Nagyon visszataszító érzés volt" - vallotta be. 

andy-vajna-mr-hollywood-mr-hungary

Aztán az egyik eladófiúval összebarátkozott, ő mutatta be, mint hűséges vásárlót Manolo Blahniknak. Vele is összebarátkozott, és miután szerzett a férfinak jegyet az Evita londoni bemutatójára, hogy találkozhasson Madonnával, az hálából tervezett egy cipőt, aminek a Csilla nevet adta.  

Csilla és Andy Vajna kapcsolata a tizedik évfordulójuk táján már megrendült. 1999 nyarán szakítottak, de augusztus végén újra megpróbálták együtt. Sokat utaztak, fantasztikus helyeken jártak, de kiderült, mégsem működik tovább a kapcsolatuk, karácsony előtt végleg szakítottak. A jó viszony ugyanakkor megmaradt közöttük, a producer halála előtt szilveszterkor beszéltek utoljára telefonon. 

Návai Anikó: Mr. Hollywood / Mr. Hungary
Central könyvek
4590 forint

Návai Anikó exkluzív fotókat és beszélgetéseket tartalmazó interjúkötetében arra vállalkozott, hogy egy ismert ember mindmáig ismeretlen arcát fedje fel az olvasónak.

"Bevallom, azért írtam meg ezt a könyvet, mert meg akartam fejteni Andy Vajna titkát. Azért beszélgettem Arnold Schwarzeneggerrel, Sylvester Stallone-nal, Antonio Banderasszal, Michael Douglasszel, Oliver Stone-nal, Joe Eszterhassal, Andy volt üzlettársával, Mario Kassarral, híres producerekkel, PR-osokkal és Andy magánéletének legfontosabb szereplőivel, hogy összeálljon ez a mozaik. Harmincnégy évig voltunk barátok, és a halála után jöttem rá, mennyire nem ismertem."

Andy Vajnától Sylvester Stallone is megható szavakkal búcsúzott

Andy Vajna nevéhez producerként 59 film kötődik, köztük olyan világhírű alkotások, mint a Rambo-filmek, a Terminátor vagy az Evita. Nem csoda, hogy Arnold Schwarzenegger vagy Sylvester Stallone is megrendült halálhíre hallatán. "Bebizonyította, hogy nincs szükség nagy stúdiókra, hogy olyan hatalmas filmeket készíts, mint a Terminátor 2. - Az emlékmás vagy a Total Recall. Hatalmas szíve volt, és az egyik legnemeslelkűbb pali volt. Hiányozni fog" - búcsúzott tőle Schwarzenegger.

Ezt is szeretjük