Ambrus Zoltán fia le sem tagadhatná az apját - A 26 éves Gábor is zenész

Ambrus Zoltán fia az apja nyomdokaiba lépett: egy zenekarban gitározik.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szomorú és megrázó hírre ébredtünk egy évvel ezelőtt: ekkor derült ki, hogy 2019. július 7-én meghalt Ambrus Zoltán. Az Irigy Hónaljmirigy tudatta, hogy az együttes örökös tagja 53 évesen, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt.

Fia, a 26 éves Gábor még kisgyerek volt, amikor az édesapja egyre nagyobb sikert aratott a zenekarral, annak paródiáival.  

Ambrus Zoltán fia

Ambrus Gábor sok tekintetben hasonlít az édesapjára: gesztusaiban, hanghordozásában és a zene iránti szeretetében is. Jelenleg ingatlanértékesítéssel foglalkozik, és mindig igyekezett olyan rugalmas munkát végezni, amit össze tud egyeztetni a zenéléssel. Zenekarában ő a gitáros: amikor 16 éves korában az apja a kezébe adta a hangszert, azonnal érezte, hogy ezzel szeretne foglalkozni. 

- Sok mindenben hasonlítunk apámmal. Én is szöszölős vagyok, akárcsak ő, főleg, ha zenéről van szó. Ha valami nem megy, addig csinálom, amíg jó nem lesz. És ahogy telnek az évek, észreveszem magamon, hogy bizonyos mindennapi szituációkban is olyan lettem, mint amilyen ő volt - mesélte a Story magazinnak

A cikk az ajánló után folytatódik

Ambrus Zoltán életében törést okozott 2005-ös autóbalesete: megromlott az egészsége, feleségétől is elvált, az Irigy Hónaljmirigyből is kivált, alkalmi munkákból élt, de fia a hetilapnak azt mondta, nem volt olyan tragikus helyzetben, mint azt néhány újság sugallta, nem szorult segítségre, és nem volt olyan probléma, amit ne tudott volna megoldani egyedül. Gábor azt szeretné, ha az emberek az apjára vicces, tehetséges zenészként emlékeznének. 

- Úgy látom, szerencsére a humorára emlékeznek a legtöbben, és persze van egy szűk réteg, aki elismeri, milyen hangszeres tudása volt. Ha az emberek fejében ez a kép él, akkor elégedett lehetek.

Gábor a mirigyesekkel a mai napig jó kapcsolatban van, havonta találkoznak és beszélgetnek - Kabai Lacival a legtöbbet, de Sipos Petivel, a keresztapjával is nagyon jó a kapcsolata. Ezt azonban nem nagyon reklámozza, szeretné, ha a Mitar nevű zenekarral saját jogán lenne ismert, nem az édesapja vagy az Irigy Mirigynek köszönhetően. 

Videóklipet forgatnak, és a dalaikon dolgoznak. Épp egy nagylemezen dolgoznak, ami várhatóan szeptemberben jelenik meg, és amin egy olyan dal is helyet kap, amit Ambrus Zoli írt 17 évvel ezelőtt, de a közönség még nem hallhatta.  

Ambrus Zoltánról halálának egyéves évfordulóján az Irigy Hónaljmirigy is megemlékezett a Facebook-oldalán. "Ma egy éve, hogy Zolika belépett az égi zenekarba. Szeretettel gondolunk a sok együtt töltött vidám évre."

"Ez a dal a szólólemezem lezáró dalának íródott, de a közelmúltban elhunyt barátom, kollégám emlékének ajánlom mély fájdalommal és nagy szertettel! Jó utat Zolika! Vigyázz ránk fentről!!" - írta Sipos Peti. 

Ambrus Zoltán ritkán látott felvételeken

Ambrus Zoltánt az egész ország szívébe zárta. Akkor szerették meg igazán, amikor az Irigy Hónaljmirigy saját paródiaműsort kapott a TV2-n, így rengeteg híres karakter bőrében láthattuk. Ő formálta meg például Zámbó Jimmyt, Szandit, az X-akták Scully ügynökét vagy éppen a Bee Gees Robin Gibbjét. Képes összeállításunkkal az együttes egyik legnépszerűbb tagjára emlékezünk.

Ezt is szeretjük