Tovább dagad a botrány - Alföldi Róbert estjét másodszor is letiltották
Hiába fogtak össze a civilek, Alföldi Róbert estjét nem tudják megtartani Zalaegerszegen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Március 5-én, hétfőn derült ki, hogy Alföldi Róbert estjét letiltotta egy parlamenti képviselő. Az Egerszegi Páholy kulturális műsorsorozatban szerepelt volna a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben március 22-én, de Alföldi csak egy e-mailt kapott a szervezőktől, hogy az estje elmarad. A hosszú hónapokon át szervezett rendezvényt annak ellenére is törölték, hogy a jegyértékesítés első pár napjában elkelt a belépők nyolcvan százaléka.

A zalaegerszegiek azonban nem törődtek bele abba, hogy ilyen botrányos módon hiúsította meg a politika az Alföldi-estet, ezért civilek összefogtak, hogy valahol mégis megtartsák a rendezvényt. Erről Alföldi Róbert írt mai posztjában. 

"Persze azonnal igent mondtam, és persze semmiféle honoráriumot nem kértem. Megállapodtunk az időpontban, megbeszéltük, hogy nem politizálunk, hanem mi, mint normális kultúremberek beszélgetünk a színházról, a kultúráról, és jól érezzük magunkat együtt. Mint olyanok, akik egy normális, és demokratikus országban élnek" - írta a Facebookon

alfoldi-robert
Fotó: RTL Klub

Alföldi Róbert boldogsága azonban nem tartott sokáig: kiderült, nincs olyan hely Zalaegerszegen, amit bérbe mernének adni, sem olyan moderátor, aki vállalná az estet, mert megfenyegették őket. 

"Ez a történet vége. Ezért és csak ezért írom le azt, ami történt. Mert fontos, hogy tudjunk róla. Hogy igenis létezik ma fenyegetés és zsarolás és félelem Magyarországon. 

És én továbbra is mélyen meghajlok ezek előtt az emberek előtt, akik ezt az eseményt megpróbálták összehozni. De nem tudták. Nem lehet ma egy civil rendezvényt megszervezni, ha az a kormány vélt érdekeit sérti."

Ezt is szeretjük