A magyar színészre otthonában talált rá holtan a fia - Kiderült, mi okozhatta a halálát
Kiderült, mi okozhatta Ádám Tamás színész váratlan halálát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész országot megrázta Ádám Tamás halála. Csütörtök késő délután még csak annyit lehetett tudni, hogy a Família Kft. Szép Károlyaként híressé vált 66 éves színművész tragikus hirtelenséggel hunyt el, halálának körülményeit a rendőrség is vizsgálja. Ma reggelre kiderült az is, hogy fia, a Roy és Ádám együttes tagja, Nagy Ádám talált rá holtan a színészre annak VII. kerületi otthonában. A Ripost a szomszédoktól úgy tudja, a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani, majd megérkeztek a rendőrök is a helyszínelésre. A lap értesülései szerint Ádám Tamás halálát gyógyszermérgezés okozhatta. 

Ádám Tamás 1952-ben Nagy Sándor Tamás néven született. Az Ádám Tamás nevet akkor vette fel, amikor a ’90-es évek egyik legnépszerűbb szituációs komédiájának, a Família Kft. című sorozatnak lett a főszereplője. 

A pilot epizódokat 1991 októberében sugározta a Magyar Televízió, akkor még Szép apukát Szombathy Gyula, Kövér apukát pedig Balázs Péter alakította, őket váltotta fel később Ádám Tamás - Szép Károly - és Nagy Zoltán - Kövér Lajos. A színész pont Nagy Zoltán miatt változtatott nevet, hogy ne szerepeljenek nagyon hasonló névvel a stáblistán. Az Ádám vezetéknevet fia, Nagy Ádám után választotta. A Família Kft. nyolc éven át volt műsoron, 1999-es megszűnéséig összesen 385 rész készült belőle.

Egykori kollégáit, akikkel a Família Kft.-ben szerepelt, megrázta a színész halála. Esztergályos Cecília, aki a sorozatban a feleségét, Szép Ágicát alakította, előző nap beszélt Ádám Tamással telefonon. 

- Nem volt beteg, semmi baja nem volt. Szerdán még beszéltünk délután fél öt körül, mert szombatra Família Kft.-közönségtalálkozót szerveztünk. Lemondta, mert nem ért rá, Győrbe ment volna. Csak azt tudom remélni, hogy nem szenvedett. Barátok voltunk, tartottuk a kapcsolatot, írtunk, telefonáltunk. Az unokája most ünnepelte az első születésnapját. Borzasztó - mondta a Borsnak a 75 éves színésznő.

- Nemrég lett kétszeres nagypapa. Sanyi - ahogy barátai hívták - ki volt cserélve. Soha nem láttam olyan boldognak, mint az elmúlt évben. Teljesen hihetetlen számomra, ez egyszerűen nem történhetett meg - árulta el a lapnak Spáh Dávid, aki a mai napig szoros kapcsolatot ápolt sorozatbeli apukájával. 

Kárász Zénó és Xantus Barbara a Família Kft.-ben szintén Ádám Tamás gyerekeit alakították, Ádámot és Krisztát. Ők is megdöbbentek a 66 éves színész halálhírén. 

- Ő nekem a mai napig Papi volt, hiszen abban a tíz évben szorosabb volt a kapcsolatunk, mint a saját családunkkal. Hívtam Kárász Zénót, azt hittük, ez egy rossz vicc. Csupa szív, tehetséges ember volt, aki mindenben a humort látta. El sem hiszem, hogy nincs többé - nyilatkozta a Blikknek az ötvenéves színésznő.

Ezt is szeretjük