Váratlanul elhunyt A Família Kft. főszereplője - A 66 éves színész halálának okát vizsgálják
Elhunyt Ádám Tamás, a Família Kft. egyik főszereplője.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tragikus körülmények között elhunyt Ádám Tamás, aki hosszú éveken át sikeresen alakította Szép Károlyt a Família Kft.-ben - írja a Ripost. A Blikk értesülései szerint a 66 éves színész halálának okát a rendőrség vizsgálja.

Ádám Tamás 1952. május 23-án született Győr városában Nagy Sándor Tamás néven. 1977-től a győri Kisfaludy, 1978-tól 1985-ig a szolnoki Szigligeti Színház tagja volt. 1986-tól 1990-ig a Radnóti Miklós Színházban volt színész-rendező. A Szomszédokban Mágenheim doktor kollégáját alakította 1988 és 1989 között, majd a ’90-es évek egyik legnépszerűbb szituációs komédiájának, a Família Kft. című sorozatnak lett a főszereplője. 

A pilot epizódokat 1991 októberében sugározta a Magyar Televízió, akkor még Szép apukát Szombathy Gyula, Kövér apukát pedig Balázs Péter alakította, őket váltotta fel később Ádám Tamás - Szép Károly - és Nagy Zoltán - Kövér Lajos. A színész pont Nagy Zoltán miatt változtatott nevet, hogy ne szerepeljenek nagyon hasonló névvel a stáblistán. A Família Kft. nyolc éven át volt műsoron, 1999-es megszűnéséig összesen 385 rész készült belőle.

A sorozat befejezése után tíz évig rendezett, majd visszatért a színpadra. 2013-ban a kecskeméti Katona József Színház tagja lett, az utóbbi években pedig szabadúszóként dolgozott, főként vidéki színházakban. Dinnyés Józseffel közös, az 1560-as évek zsoltáraiból összeállított műsorukkal az országot is járták.

Fia a Roy & Ádám Trió Ádámja, Nagy Ádám, lánya festőművész. Ádám Tamás 2017 augusztusában lett másodszor is nagypapa, Dani után ekkor született meg a második fiú unokája, Samu, a lánya kisfia. 

Ezt is szeretjük