Nem finomkodott a szavakkal! Pierrot keményen kritizálta a fiatal énekesnő hangját
A Dal második középdöntőjében is Pierrot volt a legkeményebb.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szombat este lezajlott A Dal második középdöntője, ahol ismét kilenc előadó lépett színpadra, ám közülük csupán négyen jutottak tovább a műsorban. Még két adás lesz a szombatin kívül, így hamarosan kiderül, melyik az az előadó vagy csapat, amely hazánkat képviseli majd a bécsi Eurovíziós döntőn.

Dallos Bogi

Szűcs Gabi: Úgysem felejtesz el - Cotton Club Singers egykori énekesnője nyitotta meg a produkciók sorát fülbemászó dalával, akik most lazábbra vették a figurát, ezt Rúzsa Magdi el is mondta nekik mint pozitívumot, hozzátéve, hogy bármi is lesz a továbbiakban, ezt a dalt mindenki megjegyezte. Pierrot is ugyanerre tért ki, mint elmesélte, neki kávékavargatás közben nem egyszer jutott eszébe a dal és magában jól elszidta az előadót. Ugyanakkor azt is hozzáfűzte: "nem biztos, hogy te leszel az, akit Bécsben hallgatnánk". Végül Gabi 33 pontot kapott.

Szikra Péter és az Other Planet: Untold Story - A Chris Isaac-es hangú előadó és bandája 40 pontot gyűjtött a középdöntőben. Csiszár Jenő nagyon lelkesedett értük, és elmondta, reméli, hogy az ilyen arcok ilyen zenével itt lesznek markánsan a magyar popzenében.

Dallos Bogi: World of Violence - Bogiék áthangszerelték a dalukat, ahogy azt a korábbiakban javasolták nekik a zsűritagok, de így sem sikerült maradéktalanul elnyerni a tetszésüket, sőt. Pierrot szavai kész szemrehányásnak hangzottak, amikor kijelentette, hogy Bogi dala ugyan a nagy ígéretek közé számított, de nem minden változtatás tesz jót.

"Miközben közelebb kerültél az önazonossághoz, távolabb kerültél a témától, és így kevésbé lettél hiteles", hangsúlyozta. Rúzsa Magdi is felhívta az előadó figyelmét, hogy ugyan sokan akarnak segíteni neki a tanácsaikkal, de egy bizonyos szint után "ki kell tenni a stoptáblát". Bogi 38 pontot szerzett.

Oláh Gergő: A tükör előtt - Az X-Faktor egykori nyertese szintén változtatott a dalán és több helyen is belenyúltak a szövegbe. Pierrot azonban ennek ellenére is szigorú maradt, úgy vélte, nem történt robbanásszerű javulás, csak "a majdnem jóból jó lett". Philip pedig azt vetette fel, hogy ebben a dalban nagyon kiteszi a lelkét az énekes a színpadra, ugyanakkor más kérdés, hogy ez a bécsi színpadon is betalálhat-e a közönségnél. Gergő 39 ponttal végzett.

Ív

Ív: Fire - az underground énekesnő előadását kissé visszafogottnak érezte a zsűri, Csiszár Jenő szerint ez egy "fékezett habzású tűz volt", de azért tetszett nekik a dal, így összesen 41 pontot kapott.

Éliás Gyula Jr. Feat. Fortissimo: Run to You - Csiszár Jenő úgy vélte, ez az a dal, amit nagyon sokszor fogunk hallani, és még Pierrot-t is elkapta a hév, amikor megjegyezte, "maga a változtatás nem különösebben tett hozzá, de egy biztos, te tudod, mitől robog az a vonat". 37 pontot gyűjtött végül a banda.

Wolf Kati: Ne engedj el - A műsorban a legmagasabb pontszámot, 44 pontot kapott Wolf Kati, Philip szerint az ő dala a legkerekebb az induló 30 közül, megvannak benne a kellő mélységek és magasságok, így csak gratulálni tud.

Passed: Mesmerize - A fiatalokból álló együttes hangilag sokat bizonytalankodott, amit különösen Pierrot tett szóvá. "Egyetlen tízest hoztam magammal és azt nektek tartogattam [...], de most vonakodnék titeket Bécsig eljuttatni. Nem képviselhet minket valaki, aki ennyire bizonytalanul énekel", fogalmazta meg kemény kritikáját. Ugyanezt mondta Rúzsa Magdi is, aki megjegyezte, ha nem tudják jobban felerősíteni az énektudást, akkor saját magukra nézve is veszélyes is lehet. Mindenesetre 43 pontjuk lett végül.

Gájer Bálint

Gájer Bálint: That's How It Goes - Utoljára lépett színpadra A nagy Gatsbyt idéző swing-dalával Gájer Bálint, aki egy remek show-t varázsolt a nézők és a zsűri elé. Rúzsa Magdi nem győzte hangsúlyozni, hogy az előadónak jól állna egy állandó műsor valahol, mert biztos, hogy elképesztő sikere lenne. Ugyanakkor Philip hozzátette, még mindig nem sikerült bizonyossággal eldönteni azt a kérdést, hogy milyen dal képviseljen minket, és hogy egy swing-dal alkalmas-e erre. Bálint 38 pontot kapott.

Végül a pontjaik alapján a Wolf Kati, a hamiskás Passed és Ív jutott tovább, a közönség pedig Gájer Bálintot szavazta be a február 28-ai döntőbe.

Facebook/Eurovision Hungary

Tatár Csilla csipkeruhában

Nézd meg, mit viselt a műsorvezető korábban A Dalban!

Ezt is szeretjük