Meglepő fordulat A Dal második elődöntőjében - A nézők nem erre számítottak
Immáron teljes A Dal döntőseinek listája.

dal donto cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Véget ért A Dal második elődöntője, a mezőny ezúttal is elképesztően erős volt, de végre megvan a végeredmény: a négy zsűritag, Schell Judit, Frenreisz Károly, Mező Misi és Both Miklós - és a nézők szavazatai alapján kiválasztották a döntős előadókat.

Nem kell tovább izgulni, mert tegnap este kiderült, hogy  melyik négy produkció csatlakozhat Dánielfy  Gergelyhez, Heincz Gábor BIGA-hoz, a Leander Killshez és Süle Zsolthoz a február 24-i döntőbe, ahol a közönség kiválasztja Magyarország legjobb dalát. A második elődöntőben kilenc előadóból négyen jutottak be a jövő heti döntőbe: közülük hárman automatikusan, a negyedikről pedig a nézők szavazata döntött. 

Velük lesz teljes a döntős mezőny

AWS

A metálzenekar valósággal felrobbantotta a színpadot, Viszlát nyár című zúzós produkciójukkal. A zsűrit egytől egyig lenyűgözte a srácok alakítása: 46 pontot kaptak, és ezzel elsőként bekerültek a fináléba.

YesYes

Utolsókból lesznek a másodikok, ugyanis a formáció, I let you run away című számát utolsóként pontozta a zsűri, de ezúttal is éppen olyan kirobbanó sikert arattak, mint legutóbb. 45 pontot kaptak, ezzel másodikként jutottak a döntőbe.

Király Viktor

Király Viktor Budapest Girl című szerezményét legalább olyan nagyra értékelte a zsűri, mint Viktor eddigi zenei karrierjét: 42 ponttal jutalmazták a produkciót.

Horváth Tamás

Horváth Tamást a közönség szavazatai juttaták a döntőbe, és bár a zsűrinek tetszett az énekes Meggyfa című zeneszáma, Tamás útravalóként azt kapta, hogy legyen bátrabb, és találja meg a saját stílusát.  A produkcióját 38 pontra értékelték.

És akik még versenyeztek

Horváth Cintia & Balogh Tomi

A zsűri szerint Journey című számuk szuper volt, Cintia és Tomi pedig óriási szakmai tudásról tettek tanúbizonyságot. Összesen 36 pontot kaptak.

Odett

Odett felszabadult produkciója olyan érzést keltett, mintha a női energiák összpontosultak volna benne. Ezen kívül a zsűri a hangszerelést is prímának vélte. Odett összesen 37 pontot zsebelt be,  illetve Aranyhal című produkciójának ítélték A Dal 2018 Legjobb dalszövege díját. A szöveget Hujber Szabolcs jegyezte.

Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert

Az Életre kel című produkciójukkal a Szőke-Kökény-Szakcsi trio a zsűrit és a közönséget is ámulatba ejtette. Előbbi szerint a formáció zsenialitása közelebb hozza a jazz műfaját az emberekhez. Összesen 36 pontot kaptak.

Vastag Tamás

Vastag Tamást az előző részben nem kímélte a zsűri, most azonban úgy vélték, a zenésznek jót tett a koncepcióváltás, bár úgy tűnik, a továbbjutáshoz  kevésnek bizonyult. Ne hagyj reményt című produkciója 36 pontot kapott.

Ceasefire X 

Az X-Faktorral ismertté vált, A Dalban tavaly még csapatban versenyző Vavra Bence, 2018-ban Ceasfire X művésznévvel, Satellites című szerzeményével jutott el idáig. A zsűri egyöntetűen pozitív véleménnyel volt róla, többek között azt a bókot kapta, hogy azon ritka versenyzők közé tartozik, akik tökéletesen kiéneklik a fejhangot. Produkciója 40 pontot kapott.

Nem mindenki azt kapta, amire számított

A közönség véleménye korántsem volt olyan egybehangzó, mint a zsűrié, tudniillik a facebook kommentelők fele úgy vélte, hogy csak a botfülűek juttatnak tovább egy metálzenekart egy ennyire rangos megmérettetésre, míg a másik részük szerint kifejezetten szükség van arra, hogy a világ végre rájöjjön: ez a műfaj több, mint érthetetlen hörgés. Szemléltetésképpen a kommentekből:

"Egy artikulátlan orditozásnak semmi esélyes nincs a nemzetközi megmérettetésben..."

"IGEEEEEEEEEN AWS!!!!!!!!!!!!!!!!! Hajrááá!! Nem hittem volna, hogy a multheti előadásuknál lehet jobb.... ez mégis erőteljesebb lett!!! Örs, ne változtass semmit...!!!!! Mindenkinek így tetszik! Nagyon királyak vagytok!!!!"

"Ezek az AWS-élk tényleg gőzborotvával mentek végig. Én nem igazán kedvelem a metált, de ezt a produkciót most simán kiküldeném Lisszabonba. Sőt, kivinném őket személyesen, annyira jók!"

"Kiküldhetnènk màr valami normálisat is, mert ez botrány...."

Nos, nemsokára minden kiderül, addig még egyszer tehát a döntősök:

  • Dánielfy Gergely,
  • Heincz Gábor BIGA,
  • Leander Kills
  • Süle Zsolt 
  • AWS
  • YesYes
  • Király Viktor 
  • Horváth Tamás

Kép forrása: adal.hu

Ezt is szeretjük