A 76 éves Késmárky Marika szenzációsan néz ki - A Táncdalfesztivál énekesnői egykor és most
Az Egy fiú a házból című dal énekesnője, Késmárky Marika ma is gyönyörű.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1967-68-as Táncdalfesztivál ötvenéves évfordulója alkalmából nagyszabású színpadi show keretében idézték meg a magyar könnyűzene aranykorát a hétvégén a Papp László Budapest Sportarénában. A közönség a táncdalfesztiválok óta nem hallott, eredeti hangszerelésben élvezhette a legendás slágereket, melyek annak idején több mint tízmillió példányban keltek el bakelitlemezen!

Ötvenfős szimfonikus zenekar és a Stúdió 11 Ensemble kíséretében a jelenleg népszerű, fiatal sztárok mellett olyan nagy nevek léptek színpadra, mint Zalatnay Sarolta, Koós János, Poór Péter, Soltész Rezső és Késmárky Marika. Utóbbi elképesztően jól nézett ki, kevesen mondanák meg, hogy februárban ünnepli a 77. születésnapját. A legendás énekesnővel Csonka András is készített szelfit. 

Késmárky Marika az 1969-es Táncdalfesztiválon az Egy fiú a házból című dalt adta elő. 1969-ben az NSZK-ba költözött, ahol Edina Pop művésznéven vált népszerűvé. A Dschinghis Khan együttes tagjaként nemzetközi sikereket ért el. A zenekar - melynek Mándoki László, vagyis Leslie Mandoki személyében még egy magyar tagja volt - az 1979-es Eurovíziós Dalversenyen negyedik helyezést ért el.

1985 júniusában a Dzsingisz Kán - Dschinghis Khan - együttes is szerepelt a Szentendre rózsája című könnyűzenei TV-felvételen, melyen öt ország, Ausztria, Jugoszlávia, Olaszország, NSZK és Magyarország vett részt. A fekete-fehér felvételen balról jobbra az együttes tagjai: Wolfgang Heichel, Leslie Mandoki, Henriette Pauline Strobel-Heichel, valamint Edina Pop, vagyis Késmárky Marika.

1986-ban az együttes feloszlott, Késmárky pedig szólóban folytatta énekesnői pályáját. Az ezredforduló után a zenekar részben a régi tagokkal újra fellépett, és lemezeket is adtak ki. 

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy néznek ki ma a Táncdalfesztiválok népszerű énekesnői. 

Ezt is szeretjük