A 100 Tagú Cigányzenekar Kossuth-díjas sztárvendéggel ad jubileumi koncertet

2020. február 9-én a 100 Tagú cigányzenekar jubileumi koncertet ad a Budapest Sportarénában.

100 tagu cigányzenekar
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar nevét és eddigi teljesítményét méltán őrzi az Aranykönyv és a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeuma.

A 35 esztendeje született világhírű társulat klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló zenei formáció. Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, Európa számos városaiban több mint ezer koncertet adott.

A 100 Tagú Cigányzenekar hagyományápoló művészeti tevékenysége felbecsülhetetlen érték, nincs párja a világon. Komolyzenei - többek között Liszt-, Bartók-, Kodály-, Hubay-, Erkel-, Brahms-, Csajkovszkij-, Sarasate-, Strauss-művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt játszanak.

A Magyar Örökség díjat 2000-ben nyerték el, ugyanebben az évben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 CD-, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett.

A cikk az ajánló után folytatódik

A zenekar „világhírű művészi és hagyományőrző gyakorlata” néven került be a Hungarikumok Gyűjteményébe, ezáltal 2014. március 18-tól jogosult a Hungarikum kitüntető cím használatára. A Hungarikum minősítés olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarság csúcsteljesítménye.

Sztárvendég: Bangó Margit Kossuth-díjas énekesnő.

35 éves Jubileumi koncertjük február 9-én, 19 órakor lesz a Budapest Sportarénában, jegyek itt kaphatóak.

(Képek forrása: 100 Tagú cigányzenekar)

Ezt is szeretjük