Zsebszülőket készít a szorongó gyerekeknek: magukkal vihetik szüleik apró mását

Először kisfiának készített ilyet a találékony amerikai édesanya.

Zsebszülők gyerekeknek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy gyerek életében az első nagy fordulat az, amikor a szinte állandó szülői jelenlét mellől a bölcsődébe, óvodába csöppen. Ezt a kanyart van olyan kicsi, aki jól veszi, van, aki viszont nem, sőt szorong, mert a szülőtől távol, eleinte ismeretlen emberek közt kell maradnia.

Az iskolakezdés ugyancsak nagy fordulat a rengeteg elvárással, a tanórákkal, tanárokkal, a bonyolult számokkal és betűkkel. Nem minden gyerek kezdi vidám kíváncsisággal a sulit, és ha nehezen oldódik, nehezen barátkozik, az tovább erősíti az iskolával szembeni ellenérzéseket. Amikor egy buffaloi anya, Debbie Rutkowski a gyereknevelésnek ezekkel a változásokkal tarkított szakaszába ért kisfiával, Nathannel, úttörő ötlet pattant ki a fejéből: zsebszülőt készített neki.

Így segít egy zsebszülő

Nathan nem rajongott a gondolatért, hogy óvodás lesz. Már előre félt, izgult, és sírdogált, hogy nem akar oda menni. Mivel azonban ez a dolgok rendje, nem volt választása, Debbie viszont segíteni akart neki megbarátkozni a helyzettel.

pp

- Először az jutott eszembe, adok neki egy fotót magamról vagy aprócska tárgyat, ami az enyém, és amit magával tud vinni, hogy a nap során erőt adjon neki. Miközben nyugtatgattam, körbe-körbe szaladgáltam a házban lehetőségeket keresve - emlékezett vissza az anya.

Akkor jött az ötlet, hogy pár gyöngyből elkészítse saját miniatűr mását. Rácsatolta a fiú övtartójára egy karikával, és a zsebébe csúsztatta a figurát.

- Mivel nem vihetnek játékot az oviba, ez a mini gyöngyfigura épp megfelelő volt, hogy mégis több tonnányi szeretetet adjon Nathannek napközben - folytatta Debbie.

A fiú attól a naptól fogva egy éven át úgy járt óvodába, hogy magával vitte az anyukája kicsi figuráját. Lassan eljött az idő, hogy nem volt rá többé szükség, de addig nagyon sokat segített a gyereknek.

Debbie vállalkozásba fogott

Látván azt, fiának mennyit segített a kis figura, Debbie-nek eszébe jutott, hogy más gyerekeknek is készíthetne ilyeneket az ő szüleik mintájára. Vállalkozása, a Pocket People, azaz Zseb-emberek, nagy sikert aratott.

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt elkészíti szeretteik miniatűr, gyöngyökbe álmodott verzióját. Nem csak a szülők jelenlétének és közelségének pótlására készít figurákat, de bárkiére, aki közel áll az emberhez, és nem lehet ott.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Bárki készíthet vagy rendelhet ilyen figurát

Láthatjuk, a gyöngyfigurák egészen egyszerűek, így bárki megpróbálkozhat ezzel a trükkel, ha gyermeke nehezen szokja meg a szülő távollétét. Egy kreatív boltból beszerezhető hozzá minden.

Ha valaki eredetit szeretne, akkor rendelhet is, Debbie vállalkozása Magyarországra is szállít. Fontos azonban, hogy apró figurát a lenyelés veszélye miatt csak három év feletti kicsi kapjon.

8 házilag készített kerti játék

A szülői kreativitás sok-sok örömet okozhat a gyereknek. Ki gondolná, hogy a kertben ennyi szuper házi játék is készülhet?

Ezekkel lesz a kert a gyerek kedvenc helye ezentúl: 8 házi ötlet, amit tuti, hogy imádna

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük