Jobb tesók lehetnek, ha segít a szülő felkészülni: 7 testvérváró könyv, ami szerintünk bejöhet

A nagy tesónak segítenek felkészülni a hugi vagy öcsi érkezésére.

anya-gyere-testver-varo-konyv
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy gyerek életében az egyik legfontosabb mérföldkő, egyúttal az egyik legnagyobb változást hozó esemény, amikor kis testvére születik. Érzékeny időszak ez, aminek a megélésében természetesen a szülő lehet nagy segítségére.

Nagyot változik ilyenkor a világ, hiszen míg korábban egyedül töltötte be a gyerek szerepét a családban, innentől egy másik lurkóval együtt fogja. Az egyedüliség után jön az osztozkodás, a szülői figyelem megoszlása, a viták a játékok felett, összezördülések, kibékülések. Sajnos képbe jöhet a féltékenység is, ami hosszú távon nyomot hagyhat a testvéri viszonyban.

Segíthetnek a testvérváró könyvek

A testvérváró könyvek segíthetnek abban, hogy a leendő nagy tesó fel tudja dolgozni a változást, fel tudjon készülni rá, sőt - megbarátkozva a gondolattal - várja is érkező kis testvérét. Hét ilyet ajánlunk a következőkben.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük