Ők azok a gyerekek, akik utálják a karácsonyt - Nem azért, amiért hiszed
Nem pusztán a család hiánya okozza a bajt a szeretet ünnepén.

Telen nyaron karacsony a Vilagszepnel 01
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Világszép Alapítvány karácsonyi videója minden bizonnyal az egyetlen karácsonyi film a neten, ami azzal a mondattal indul: “Én utálom a karácsonyt!”

A szervezet arra az ellentmondásos helyzetre hívja fel a figyelmet, hogy bár elsőre furcsán hangzik, mégis igaz: a karácsonyi dömping évről évre nehézséget jelent a gyermekotthonokban.

Gyerekek, akik utálják a karácsonyt

Kis túlzással, egész évben erre a néhány hétre sűrűsödik a külvilág figyelme, törődése, jószándéka. Az állami gondoskodásban élő gyerekeknek ez bizony megterhelő. Főleg a miatt a kontraszt miatt, amit megélnek minden évben: hogy karácsony után következik 350 nap csend és magány.

- Annyira jó lenne, ha jól segítenénk, az élet bármely területén. Ha előbb csak kérdeznénk: Szeretnék segíteni. Hogy segítsek JÓL karácsonykor? - mondja Wirtz Ágnes, a Világszép Alapítvány alapítója, a videó elején.

Az alapítvány egyúttal javaslatot is tesz, hogyan tudunk jól segíteni az otthonokban lakó gyerekeknek: ha akár kisebb összeggel, de havi rendszerességgel, egész évben támogatjuk őket.

Az alapítvány “Télen-nyáron karácsony” felhívásában ígéretet tesz arra, hogy a most, karácsonykor csatlakozó új havi támogatóktól befolyó egész éves összeget a mentorált gyerekek mentoraikkal átélhető különleges élményeire, programjaira fordítja. Egyúttal arra is, hogy a Hűvösvölgyi úti épületük kertjében álló, karácsonyfává avanzsált diófa egész évben ragyogni fog, hogy hirdesse az egész éves törődés fontosságát. Arra készülnek, hogy minden évszakban ünnepelni fognak alatta a Világszép-gyerekekkel, fiatalokkal.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

A 12 éves Világszép Alapítvány állami gondoskodásban élő, traumatizált gyerekeknek teremt valódi esélyt az önálló, boldog életre. Tevékenységük során személyesen a gyerekekre koncentrálnak, az óvodáskortól az önálló felnőttkor megkezdéséig vannak jelen az életükben. Feltétel nélküli szeretet és inspiráló jövőképet nyújtanak nekik személyes jelenlétünkkel.

Mentoraik, táboraik, foglalkozásaik, mesélőik és inkluzív óvodájuk segítségével olyan egyéni és csoportos figyelmet biztosítanak, ami mellett átélhető, hogy lehet a világ szép is!

Új élet, új otthon, új jövő

2019-ben az egész ország összefogott Szilviért, aki négy gyerekével együtt egyetlen szobában, áram és víz nélkül élt. 

Ezt is szeretjük