Egy régi gumiabroncs a kisfiú kedvenc játéka: így játszanak a világ legszegényebb országaiban
A világ legszegényebb országaiban akár egy gumiabronccsal is úgy játszanak a gyerekek, mint máshol a drága játék autóikkal.

gyerek nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyermek gazdagságban, szegénységben, jólétben és nélkülözésben is ugyanúgy gyermek: szüksége van a játékra az egészséges szellemi fejlődéshez. Ehhez pedig nem kellenek méregdrága holmik, bármilyen apróság szórakoztató kinccsé válhat a kicsik világában. Régióktól, anyagi jövedelemtől függően meglepő tárgyak válhatnak idővel a kedvenceikké.

Anna Rosling Rönnlund már közel 17 éve azon fáradozik, hogy kapcsolatot teremtsen ember és ember között. Létrehozott egy fotóscsapatot Dollar Street néven, akik 50 országon keresztül 264 család otthonában fotóztak.

Kedvenc gyerekjátékok

A fényképészek minden egyes házban eltöltöttek egy egész napot, lakásonként 135 különböző érdekes tárgyat lefotóztak, köztük cipőt, fogkefét és gyerekjátékokat is. A projekt sikerességét jól mutatja, hogy nemcsak azt örökítették meg, mivel szeretnek játszani a legszegényebb területeken élők, hanem hogy a jövedelem akár csak minimális növekedése mennyiben változtat rajtuk.

- Más kultúrákban élő emberek sokak számára idegenek, egzotikusak - mondta a fotós a Bored Pandának. - Ezen változtatni kell. Meg akarjuk mutatni, valójában hogy néz ki belülről ez a miénktől különböző világ. Egyértelművé vált, hogy a képek a leghatékonyabb eszközök arra, hogy az emberek a saját szemükkel lássák a jövedelemkülönbség hatását.

Nézd meg, milyen családok engedték meg a vállalkozó szellemű fotósoknak, hogy felvételeket készítsenek a legértékesebb kincseikről: a gyerekeikről.

(Képek forrása: gapminder / BoredPanda, borítókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük