Több ezren élnek úgy Hongkongban, mint a menhelyi állatok: ketrecekbe zsúfolódva telnek a mindennapjaik
Embertelen állapotok és aprócska lyukak jelentik az otthont a hongkongi szegény rétegnek.

ketrec-hongkong4
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ázsia hihetetlenül gyorsan fejlődő országaiban a csillogás és luxus ellenére ugyanúgy jelen van a szegénység, méghozzá nem is akárhogy. Lakhatási szempontból az emberek nagyon nehéz helyzetben vannak. A lakásállomány kevés a többmilliós nagyvárosokban, és a bérleti díjak is megfizethetetlenek a szegényebb réteg számára.

Hongkong a világ egyik leggazdagabb városa, mégis sokan élnek hatalmas szegénységben és embertelen körülmények között. Főként a jobb élet reményében vidékről idetelepült munkásemberek, idősek és betegek kénytelenek ketrecekben lakni, ami mindennek nevezhető, csak éppen komfortosnak nem.

Úgy élnek, mint a ketrecbe zárt állatok

Korábban bemutattuk, hogy hasonló okok miatt Dél-Koreában is aprócska szobákba kényszerülnek a szegényebb emberek, ám a helyzet Hongkongban még aggasztóbb. Itt ugyanis rossz állapotú épületekben kialakított ketrecek jelentik sokak számára az otthont. Az itt élőknek szinte csak egy ágyuk van, személyes dolgaik vagy alapvető eszközeik alig. Különböző szervezetek már évek óta próbálnak segíteni a ketrecekben élőkön, ám ez nem egyszerű feladat, hiszen rengeteg ember áramlik a városba vidékről. Ők olcsó munkaerőt jelentenek a cégeknek, fizetésük nagyon alacsony, az elképesztően magas lakásárakat egyszerűen nem engedhetik meg maguknak. Így maradnak a ketrecek, de sokan még ennek is örülnek, mert legalább nem az utcán tengetik a mindennapokat.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük