Vekerdy Tamás tudta: a lelki szabadságnál nincs fontosabb a gyereknevelésben

Elhunyt dr. Vekerdy Tamás, az ő emlékére idézünk fel egy korábbi beszélgetést a Femina klub egyik estjéről.

dr-vekerdy-tamas

Elhunyt Vekerdy Tamás gyermekpszichológus és író. Az első gondolatunk, miután hallottuk a mélységesen szomorú, megrendítő hírt, hogy pótolhatatlan. Ez a szó talán mindent magába foglal.

Valóban pótolhatatlan értéke volt a gyermekpszichológiának, és pótolhatatlan értője a gyermeknevelés minden velejárójának.

Értett a szülő- és gyerek lélek nyelvén

Különleges képességgel látott bele a gyermeki és szülői lélekbe, és képes volt megragadni a problémák valódi magját. Másképp tudta láttatni ezeket a problémákat, és úgy megvilágítani azokat, hogy felismerjük: fontosságuk eltörpül a lelki szabadság fontossága mellett. Utat mutatott, és megnyugvást adott a szülőknek, barátságos közvetlenségével és szókimondásával feloldotta bennük a legmakacsabb görcsöket is. Gondolatait, melyeket könyvei, írásai, interjúi őriznek, megszívlelendő örökségként hagyta hátra a jelen és a jövő szülőinek. 

Dr. Vekerdy Tamás többször is a Femina klub vendége volt, így 2019 januárjában is, a Boldog gyerekből sikeres felnőtt című beszélgetés alkalmával. Beszélt a gyerekek és az iskola viszonyáról, szülőségről, anyaságról és általában gyerekek és felnőttek lelki szabadságáról: mert Vekerdy felismerte, miben rejlik az. A következőkben - hazánk pótolhatatlan, szeretett gyermekpszichológusára emlékezve - ezt a beszélgetést osztjuk meg olvasóinkkal.

Vekerdy Tamás előadás

00:00:00 / 00:00:00

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük