A 10 legjobb termékenységnövelő praktika
Gondoltad volna, hogy otthonod megfelelő berendezésével is elősegítheted a gyermekáldást?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azok a párok, akik a családalapítás mellett döntenek, szinte mindent képesek megtenni annak érdekében, hogy minél előbb kisbabájuk legyen. Az együttléteket igyekeznek a peteérés időszakára időzíteni, különböző testhelyzeteket próbálnak ki, melyek állítólag növelik a gyermek megfoganásának esélyét, valamint fokozottabban ügyelnek a táplálkozásra és a stresszmentes életre.

Mindemellett azonban hajlamosak megfeledkezni a környezetből érkező energiákról, melyek épp olyan fontossággal bírnak az utódnemzés szempontjából, mint az említett módszerek.

Évezredes módszerrel a gyermekáldásért

Mint ahogy egy olyan kapcsolatban is kicsi az esély a gyermekáldásra, ahol a felek nem egyformán gondolkodnak az utódkérdésben, úgy egy olyan környezetben is nehezen fogan meg egy gyermek, mely nem a cél érdekében van kialakítva. A feng shui ugyanis úgy véli, hogy a világmindenségben uralkodó éltető chi szoros kapcsolatot képez ember és környezete, valamint a természet és annak erői között, ahol pedig nincs jelen, ott nem is segíti az életet és a változást. Mivel az otthonod és közted szintén kölcsönös kapcsolat van, minden egyes része hatással van az életed különböző területeire. Ha a lakásodból hiányzik az a rész, mely a családalapítással van kapcsolatban, vagy olyan elemeket tartalmaz, melyek gátolják a chi szabad áramlását, akkor hiába minden módszer vagy testhelyzet: kicsi a valószínűsége, hogy a közeljövőben egy csöppséggel bővülhet a család.

Ha szeretnél többet megtudni a feng shuiról, illetve megismernéd a különböző területeket, kattints ide! »

Összpontosíts a megfelelő területre!

Hogy elősegítsd az utódnemzést, a lakásod azon területét kell átalakítanod, mely a családdal, a szerelmi élettel és a kreativitással áll szoros kapcsolatban.

Hogy mindezt hol találod? A báguá-térkép szerint otthonodnak a bejárattól balra eső részének közepén helyezkedik el a család területe, melynek eleme a fa, színei pedig a barna és a zöld árnyalatai. Első lépésként tegyél rendet ezen a részen, és alaposan takaríts ki, ezzel ugyanis elősegíted a pozitív energia áramlását, majd tedd a következőket!

 • Ezen a területen helyezd el a zöld, lehetőleg fásszárú szobanövényeket, de ügyelj arra, hogy egészségesek és szépek legyenek!
 • Ha ez a terület nem esik egybe a hálószobával, akkor minden olyan fotó és tárgy elhelyezhető itt, mely a családot, a szeretetet és az összetartozást szimbolizálja. Arra azonban ügyelj, hogy lehetőleg elhunyt rokonokról ne legyen itt kép, illetve olyan tárgy sem, mely az elmúlásra emlékeztet, és a múltat idézi.
 • Ellenkező esetben, tehát, ha mégis itt található a hálószoba, akkor csak olyan eszközöket használj a terület erősítésére, melyek a személyes kapcsolatodat jelképezik.
 • Hasznos lehet egy olyan szobor is, mely Buddhát gyermekekkel ábrázolja, ügyelj azonban rá, hogy semmiképpen ne a padlón kapjon helyet.

Tedd rendbe a szerelem területét is!

A szerelem területét a lakásodnak a bejárati ajtótól jobbra eső felének végén találod. Az uralkodó elem itt a föld, színek tekintetében pedig a rózsaszín és a vörös a legideálisabb választás ezen a helyen.

Szintén elengedhetetlen, hogy rend és tisztaság uralkodjon itt, ezen kívül azonban még számos dolgot tehetsz a terület erősítése érdekében.

 • Minden olyan tárgyat mellőzz ezen a helyen, mely az elmúlt kapcsolatokra, a fájdalmas szakításokra emlékeztet, vagy rossz érzést kelt!
 • A kaktuszokat is mellőzd, helyette inkább tarts vastag, húsos, ám puha levelű szobanövényeket ezen a részen.
 • Minden olyan tárgy helyet kaphat itt, mely a kapcsolatodat jelképezi, és az együtt töltött kellemes percekre emlékeztet. Az esküvői fotó például szinte elengedhetetlen!
 • Mindenképpen legyenek itt páros tárgyak, úgymint két gyertya, két cserép növény, páros képek és dísztárgyak.
 • Ha kedveled a rózsaszínt, akkor használj belőle itt, ha azonban nem lelkesedsz érte, akkor a piros is megteszi. Persze nem kell az összes falat átfestened, elég, ha az ágynemű vagy éppen a szőnyeg piros, mindezt pedig a fehér árnyalataival egészítheted ki.

A gyerekek területéről se feledkezz meg!

Végül ne feledkezz meg a legfontosabbról, a kreativitás és gyerekek területéről, melyet a bejárattól jobbra, középen találsz. Uralkodó eleme a fém, színe pedig a fehér, a szürke és az ezüst.

Itt tarthatsz minden olyan tárgyat, mely fémből készült, a falakat pedig hagyd szabadon, fehéren, valamint tedd a következőket.

 • Távolíts el innen minden elromlott, összetört, nem használt vagy sérült dolgot, illetve azokat is, melyeket nem szeretsz, nagyon fontos ugyanis, hogy ez a terület olyan legyen, ahol valóban szívesen töltöd az időd.
 • Ha birtokodban van bármilyen gyerekrajz, gyermekeket ábrázoló fotó vagy szobrocska, esetleg játék, akkor azokat itt helyezd el.
 • Lehetőleg a lakás ezen részén tervezzétek kialakítani a gyerekszobát, az ugyanis nagyban elősegíti a fogantatást.
 • Legyenek itt szülőknek szóló könyvek, albumok és mesekönyvek, ezek ugyanis mind a gyermek utáni vágyat erősítik.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük