Te is félsz az anyaságtól?

4 jel, hogy készen állsz

Tudd meg, milyen jelek utalnak arra, hogy a gyerekvállalással kapcsolatos félelmeid ellenére remekül helytállsz majd anyaként!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán még csak kacérkodsz az anyaság gondolatával, vagy máris a pocakodban hordod a kis jövevényt? Ha mindeközben egyre azon töprengsz, vajon jó anya leszel-e, és készen állsz-e a baba érkezésére, nem vagy egyedül.

A legtöbb jövendőbeli szülő fejében felmerülnek hasonló gondolatok. Az tehát, hogy te nem vagy biztos magadban, még nem jelenti azt, hogy ez is az igazság: ismerd fel jeleket, melyek minden kétség ellenére arra utalnak, hogy nem kell tovább késlekedned a babavállalással.

Harmonikus a párkapcsolatod

Egy gyermeknek családra van szüksége, és valljuk be: neked is szükséged van valakire, aki támogat és melletted áll. Egy szilárd alapokon nyugvó, stabil párkapcsolat az egyik legmegnyugtatóbb alap, amivel fogadhatod az új jövevényt.

Ha nem vagy az a típus, aki minden nap mással esik szerelembe, és a forró kalandok sem csábítanak el párod mellől, minden jel szerint a pici érkezésére is készen állsz.

Hiszen nyugodt és biztonságos érzelmi hátteret biztosítasz majd neki, melynek köszönhetően kiegyensúlyozott felnőtté cseperedhet. Az pedig, ha nemcsak a kísértések maradnak távol tőled, de nem töritek hetente az étkészletet, és kölcsönösen megbíztok egymásban, arra utal, hogy a babának is jut majd hely az életetekben, és nem utolsósorban nyugodt körülmények között, közösen tudjátok majd felnevelni.

Kész vagy az áldozatokra

Kétségtelen, hogy a baba érkezésével a legtöbb nő élete megváltozik, és ez azzal is együtt jár, hogy kevesebb időt tud magára szánni. Ha a mindennapi életben kész vagy áldozatot hozni másokért, és átmenetileg lemondani néhány dologról, valószínűleg anyaként is remekül helytállsz majd. Ebben az esetben ugyanis nem esik nehezedre a jövőben, ha csecsemőddel egész nap otthon kell lenned, és egy ideig a barátok legfeljebb látogatóba mehetnek hozzád, de te nem tudsz részt venni minden programon.

Teljes mértékben sem szabad azonban lemondanod a saját szükségleteidről, amennyiben ugyanis csak a gyerek számít neked, de te boldogtalan vagy, neki sem lesz jó. Az ideális az, ha átmenetileg képes vagy a fontossági sorrendben hátrébb szorítani a te igényeidet, de végérvényesen soha nem feledkezel meg róluk: ez esetben biztos, hogy jó anya leszel.

Ismered a felelősséget

Egy gyerekért felelősséget vállalni nem egyenlő azzal, hogy megtéríted a porontyod által összetört kristályváza árát. A szülői felelősség az, ami semmihez nem hasonlítható: a pici születése napjától kell őt segítened abban, hogy jó emberré váljon.

Természetesen az sem hátrány, ha a lehető legjobb anyagi körülmények között tudod várni a kicsit, de nem csak akkor vállalkozhatsz az anyaságra, ha mindez adott.

Amennyiben a kövér pénztárcát felelősséggel pótolod, szerényebb háttérrel is könnyedén biztosíthatod számára a boldog gyerekkort, hiszen tudni fogod, hogyan adhatod neki szerényebb összegből is ugyanazt. Sokakban a pici születésével egy időben szilárdul meg végleg a felelősségérzet, de már a terhesség alatt a hormonok hatására is változásokat tapasztalhatsz. Többek között háziasabb lehetsz, mint valaha, és ezzel együtt érzékenyebb, gyengédebb és törődőbb is.

Kész vagy szervezni

Az anyaság önmagában is igen összetett feladat, de mindamellett, hogy kisbabád van, nem mentesülsz a otthoni, baráti, családi, és ki tudja, még miféle kötelességeid alól.

Rengeteg praktikus dolog kivitelezése szakad a nyakadba, és ami eddig egy laza félórás elfoglaltság volt valahol a bevásárlás és gyomlálás között, most körülményes és időigényes programmá változik.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha azonban ezt egyáltalán nem érzed kihívásnak, sőt, úgy véled, hogy a barátnőddel egy röpke beszélgetést könnyedén be tudsz majd illeszteni a szoptatás és a következő  pelenkázás közé, nem kell félned az anyaságtól. Teljesen mindegy, hogy határidőnapló vagy számítógép súgja neked az aktuális teendőket, ha képes vagy beosztani az idődet, miközben felelősségteljesen rangsorolod is őket.

Ezt is szeretjük