4 jel, hogy a pasid jó apa lesz

Számíthatsz majd rá

Párod a gyerekkérdésben csak sodródik az árral, vagy komoly apa lesz belőle? Keresd az árulkodó jeleket!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb nő számára döntő pillanat a párkeresésben, amikor találkozik azzal az emberrel, akivel el tudja képzelni, hogy majd a közös gyerekeiket együtt nevelgetik. Amikor azonban benned testet ölt ez az érzés, korántsem biztos, hogy a férfiban is hasonló gondolatok fogalmazódnak meg. Sőt, lehet, hogy egészen addig, amíg a kezében nem tartja a vörösödő kis bőgőmasinát, aki az ő apró csemetéje, el sem tudja képzelni, milyen lenne apának lenni.

Nem kell azonban egészen a szülőszobáig várnod arra, hogy kiderüljön, a párod vajon egy gyerek mellett is éppen olyan jól megállja a helyét, mint melletted: az árulkodó jelekre már korábban felfigyelhetsz. Ha nem elég, hogy partnered ugyanúgy lelkesedik a gyerektervezéssel kapcsolatban, mint te, de a jövőre nézve is garanciát szeretnél, tudd meg, mi utal arra, hogy nagyszerű apa lesz!

Megbízható

Az amerikai filmek rossz apukái általában elfelejtenek a gyerkőcért menni az oviba, nem etetik meg, és a közös vidámparkozás helyett elmennek a haverokkal bulizni. Nem véletlenül ezek a leggyakoribb hibák, amit a vásznon láthatsz, hiszen ahhoz, hogy valaki jó szülő legyen, fontos a megbízhatóság. Amennyiben párod veled nem játszadozik, és amit ígér, azt rendszeresen be is tartja, biztos lehetsz benne, hogy a csemetéjével sem tesz majd másképp.

Néhány félrecsúszott ígéret miatt azonban még nem kell meggondolnod magad a gyerekvállalást illetően, hiszen a pici születése nemcsak rajtad változtat, de a az apára is hatással lehet. Egy kórosan megbízhatatlan pasiból valószínűleg nincs az a baba, aki kiszámítható apát faragna, de, ha csak egy kicsi hiányzik, még megvan az esély rá, hogy párod ideális családapává válik.

Türelmes

Egy gyerkőchöz rengeteg türelem kell. Csecsemőként naponta számolatlanul szükséges tisztába tenni, majd amikor elindul, a nyomában állandóan potyognak a tárgyak, arról nem is beszélve, hogy alkalmanként minden megmagyarázható ok nélkül sírhat vagy hisztizhet. Nem árt tehát, ha párod nemcsak a kellemes pillanatokban hajlandó részt venni, de a kínos percekben sem hagy magadra.ű

Ehhez elengedhetetlen, hogy vasból, de legalábbis kötélből legyenek az idegei, melyeket a kapcsolatotok során valószínűleg bőven adódott alkalmad próbára tenni, mire a babavállalásig jutottatok. Ha nemcsak akkor áll melletted, amikor valami bánatod van, de a vitáitok során is mindig türelemmel végighallgat, bízhatsz benne, hogy közös gyermeketekkel is hasonlóan viselkedik majd. Mindemellett az sem hátrány, ha a szócsaták során egészen a legvégsőkig erélyes, de halk marad, ugyanis a kiabálás nem a legjobb eszköz a nevelés során.

Nem befolyásolható

A gyereknevelésben fontos, hogy, ha egyszer a kicsi valamilyen utasítást kap, akkor az később is mindig úgy legyen. Ha tehát elhatározzátok, hogy ideje megválni a pelenkától, akkor tartanotok kell magatokat ahhoz, hogy a bepisilések ellenére is pelus nélkül kell boldogulnia a kicsinek. Amennyiben ugyanis hagyjátok magatokat befolyásolni, és az első nedves folt hatására megváltozik az álláspontotok a pelenkakérdésben, azzal teljesen összezavarjátok a gyereket.

Amennyiben párod nem befolyásolható, és mindig kitart a véleménye mellett, biztos lehetsz benne, hogy nem válik belőle olyan apa, aki kétségbeesik a szobatisztaságra szoktatás során, vagy eltiltja a csemetét a gördeszkától, aztán egyetlen könyörgés hatására mégis megengedi neki, hogy guruljon. A vaskalapos szigor nem szükséges, de az mindenképpen jó jel, ha partnered a legtöbb helyzetben következetes, és csak az okos tanácsokra hallgat, de nem csinál mindent rögtön úgy, ahogyan mások.

Felelősségteljes, de megvan benne még a gyerek

A kicsik számára az anya a biztos pontot, az apa pedig sokszor a szórakozást jelenti. Éppen ezért nem árt, ha párod némi humorérzékkel is rendelkezik, és nem veszett ki belőle végleg az a komisz kölyök, aki valaha volt. Persze nem a gyerekes pasikból lesznek a jó apák, az ugyanis elengedhetetlen, hogy partnered elég érett legyen a felelősséghez, amivel a család jár. Ez a komolyság azonban még nem zárja ki azt, hogy együtt bolondozzanak a kertben, és talán olyan vicces rosszaságokat is elnézzen neki, melyekért te megrónád csemetédet.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha tehát párod felelősségteljes, azonban arra is emlékszik még, milyen volt gyereknek lenni, biztos lehetsz benne, hogy imádja majd közös porontyotokat. Lehet, hogy újszülött korában még kicsit óvatoskodóan áll hozzá, de emiatt ne aggódj: a legtöbb férfi akkor szeret bele menthetetlenül a saját gyermekébe, amikor az első kacajok elhagyják a száját, és már lehet vele játszani.

Ezt is szeretjük