"Amióta megszületett a baba, unatkozom itthon": szuperanyák kommentjei, amitől mindenki befeszül
Egy csapásra népszerűtlenné válik, aki a többi anyuka előtt hangosan kimondja ezeket.

GettyImages-640119924
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak a szuperanyák, akiknek terhességük és szülésük maga volt az álom és eufória, akinknek pár hetes csemetéjük a nagykönyv szerint eszik, alszik, kakil, és vannak a földi halandók, akik csak álmodni mernek arról, hogy egyszer vége lesz annak a káosznak, amit úgy hívnak, kezdő szülőség.

A kismamaságban és a friss anyai létben az egyik legidegesítőbb dolog a többi, fellengzős szuperanyuka. Akinek a csecsemője kéthetesen végigalussza az éjszakát, akinek a babája nem volt hasfájós, és akinek olyan észrevétlenül jöttek ki a fogacskái, minden kínlódás, sírás, nyáladzás nélkül, hogy kívánni sem lehetett volna szebbet. Még ha így is volt, jobb, csínján bánni az ilyen kijelenetésektől a többi kismama társaságában, hiszen attól, mert valaki szerencsés volt, és könnyedén vette az első pár hónap akadályait, nem tudhatja, hogy mások nem akarnak-e épp összeroppanni a nagy teher és felelősség alatt. 

Ezektől a kommentektől mindenki befeszül

Az alábbiakban olyan kijelentéseket gyűjtöttünk össze, amit jobb, ha senki nem hangoztat, ha nem akar a másik kisgyerekes anyuka lelkébe tiporni. 

GettyImages-533343537

"Csodálatos volt a szülésem, olyan, ahogy azt mindig is elképzeltem."

- Két óra alatt lezavartam a vajúdást és a szülést, miközben finom illatosító lengte körbe a szobát, halk zene tette meghittebbé a hangulatot, és a párom is gondosan törölgette a vízcseppeket az arcomról, amíg ki nem bújt a baba.

Szerencsés, de tényleg. Én 16 órát vajúdtam, komplikációk miatt császárral szültem, és a kimerüléstől a végére már azt sem tudtam, hogy hol vagyok, a valóságban, vagy csak álmodom.

"A kisbabám már kéthetesen végigalussza az éjszakát…"

…Mondta egy ismerősöm, akitől megkérdeztem, hogy ez mit jelent? Leteszed este 8-kor és reggel 6-ig, 7-ig alszik? „Igen, de azért közben háromszor megetetem” - jött a válasz. Jaj, hát így az én kisfiam is átalussza az éjszakát, igaz, csak én kelek kétóránként, hogy megetessem.

A cikk az ajánló után folytatódik

"Amióta megszületett a baba, unatkozom itthon"

- A kisbabám egész nap csak alszik, hiába elvégeztem a napi házimunkát és megfőztem, mégis unatkozom itthon. Lehet, hogy visszaállok négyórás munkaidőbe, és így még egy kis pénzt is keresek. Vagy kitalálok magamnak egy új hobbit. Várj, van egy jó vállalkozásötletem is.

Tényleg olyan a babád, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Az enyém sajnos nem olvassa azt.

"A nagyi majd átjön, és vigyáz a kicsire, amíg mi elszökünk kettesben a férjemmel"

- A nagymama az első hetekben minden éjjel velem volt, és gyakran ő kelt a babához, hogy megetesse, így én pihenhettem. Két hét múlva egy teljes napot is bevállal majd, hogy a férjemmel randevúzhassunk egy kicsit, olyan régen voltunk már kettesben.

Jó neked, hogy az anyukád vagy az anyósod leveszi a válladról a terhet az éjszakai etetéssel kapcsolatban. És hogy az egy hónapos baba mellett simán tudtok programot szervezni a pároddal. Nekem ez fél év után se ment.

"Az én gyerekem még egyszer sem volt beteg a bölcsiben/oviban"

- Az én gyerekem egy tüsszentés nélkül végigcsinálta a telet a bölcsiben, nem értem, miért ilyen beteges a tiétek? Nem jól öltöztetted fel? Nem adtál rá harisnyát vagy sálat? Esetleg mezítláb, papucs nélkül mászkált a lakásban? 

Ez az a kijelentés, amitől az anyukák többsége befeszül, akár kisgyermekes anyuka, akár nagyszülő mondja. Mintha te lennél a hibás a pici gyermeked éretlen immunrendszere miatt.

GettyImages-612409562

"Az én gyerekem mindent megeszik"

- Nálunk a gyerek hatalmas adagokat szopizott, azt is négyóránként, és az evésével most sincs baj: mindent megeszik, amit elé rakunk.

Örülök, hogy neked nem kellett vesződni a szopási sztrájkkal, a nehézkes hozzátáplálással és azzal, hogy hiába főztél háromfélét, a csemetéd olyan élvezettel dobta a falra a kaját, hogy a belőle készült festményt még Picasso is megirigyelhette volna.

"Már másfél évesen folyékonyan beszélt"

- A kislányom már másfél évesen elszavalta a Zsip-zsup, kenderzsupot és a Boci, boci tarkát. 

De jó, akkor lassan a diplomáját is megszerzi, igazán ügyes és okos csajszi.

Ilyen a két gyerekkel az élet valójában

Az orosz kétgyermekes anyuka elképesztően vicces rajzokon keresztül szemlélteti, milyen az élet két kisgyermekkel: igen, néha elképesztően fárasztó, néha kemény, ugyanakkor gyakran vicces is. Ha anya vagy, ismerősek lesznek neked az alábbi szituációk.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük