Szabad nyilvános helyen szoptatni?

Így látjátok ti

A nyilvános szoptatás még ma is tabutéma, pedig nincsenek meg sokszor a feltételek a diszkrécióhoz. Fórumészrevételek.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a szoptatás a világon a legtermészetesebb dolog, mégsem ért mindenki egyet, illik-e, vagy sem nyilvános helyen csinálni. Vannak érvek mellette és ellene is, egy biztos, nagyon megosztja az embereket a kérdés.

Akik ellene vannak, többnyire azzal érvelnek, hogy mégiscsak egy meztelen női mell kerül elő a blúz alól sok ember szeme láttára, amiben sokan a szexualitást, és nem pedig egy pici megetetésének módját látják.

Mások szerint viszont egy éhes kisbaba nem várhat addig, amíg alkalmassá nem válnak a körülmények.

Kíváncsiak voltunk, hogy nektek mi a véleményetek a nyilvános helyen történő szoptatásról, ezért belenéztünk a Femina Fórumba, és kiválogattunk néhány érdekes pro és kontra hozzászólást a témában.

Akik ellene vannak

Piros48 úgy gondolja, hogy a szoptatás, noha természetes dolog, nem nyilvános helyre való:

"Bármennyire is természetes, de csak természetes közegben, és nem ott, ahol akarva-akaratlanul, de odavonzza a tekinteteket. Intim viszony- maradjon is az. Kulturember ezt gond nélkül meg tudja oldani."

Agyagi nevű fórumozónk szemérmességből, illetve a baba nyugodt étkezését is szemmel tartva foglalt állást a nyilvános szoptatás ellen:

"Hát én le nem csattintanám a ruhát a mellemről nyilvánosság előtt, általában meg lehet oldani az etetést valahogy máshogy is. Igen, ez egy intim dolog, a babának is nyugalomra van szüksége ilyenkor és az anyának is, és én bizony nőként a legkevésbé sem érzem konfortosan magam félpucéron az utcán, egy intézményben vagy vonaton."

A köztes vélemény

Néhány olvasónk feltételekhez kötötte fórumunkon közzétett véleményét. Így például gwaitforit is, aki számára a szoptató nő kilétén van a hangsúly:

"Utcán zavaró, vagy bármilyen olyan helyen, ahol nem ismerjük a másikat. Barátnőm, családtagom szoptathat előttem, egyáltalá nem zavar."

Annielc szerint kis kreativitás kérdése, és nyilvános helyen is lehet úgy szoptatni a babát, hogy senki ne lássa:

"Nekem a nyilvános szoptatással sincs gondom, de az ideális az lenne, ha a mindenhol termézsetességgel fogadnák a kérést: "Megszoptathatnám itt valahol a kisbabámat?" Bárhol ( intézményben, üzletben, étteremben) szabaddá lehet tenni 10-15 percre egy irodát, egy kis várószobát, csak hozzállás kérdése. És nem azért, mert el kell bújni, mert ez valami visszataszító dolog lenne, hanem azért, mert tényleg jobb nyugodt körülmények között mamának és babának egyaránt."

Akik mellette vannak

Yurie szerint a nyilvános szoptatással nincs semmi gond:

"Nekem az égvilágon nincs semmi problémám a nyilvános szoptatással. Ha éhes a baba, meg kell etetni, helytől függetlenül. Az emlő pedig elsősorban erre való, a szexuális tartalma csak másodlagos. Na meg szoptatás közben kb. semmi sem látszik a mellből, hiszen a baba feje eltakarja. Nem egészen értem, miért kell ebből boszorkányüldözést csinálni, ha valakit zavar, hát ne nézze, én sem inzultálhatom a fültágítós tiniket, csak mert nekem nem tetszik a látvány."

Bagoly76 is úgy véli, ezzel a dologgal nincs semmi gond:

"Nem értem az embereket. A nők többsége, még ha nyilvános helyen szoptat is, igyekszik elfordulni, 'láthatatlanná' válni, a legtöbben kendőt használnak, vagy olyan ő ruhadarabot, ami alatt nem is látszik, mi történik. Miért lenne ez annyira visszataszító dolog?"

Ezt is szeretjük