Vigye magával az iskolába szünet után: kevésbé lesz stresszes a gyerek ezzel a jópofa játékkal

Szorongó gyerekeknek való ez a játék: készítsétek el együtt a téli szünet végén!

Stresszlabda készítése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy vége a téli szünetnek, a legtöbb iskolában az élménybeszámolók után egyből a gyerekekre zúdítják a félévi dolgozatok naptárát. Kicsiknél és nagyobbaknál is problémás lehet, hogy olyan mértékű nyomás nehezedik a diákokra, hogy szorongani kezdenek, ezáltal pedig teljesítményük is romlik. 

Súlyos esetben pszichológiai kezelésre is szorulhatnak azok a gyerekek, akik nem tudnak megküzdeni az iskolai teljesítménykényszerrel. A család támogató szerepe elengedhetetlen: a közös beszélgetések során biztosítsd csemetédet, hogy nem attól fogod jobban vagy kevésbé szeretni, hogy milyen jegyeket hoz haza a félévi bizonyítványban.

Stresszlevezetés gyerekeknek

A stressz leküzdéséhez a mozgás és a helyes táplálkozás is létfontosságú, de vannak külön légzéstechnikák és egyéb módszerek is, melyek elterelik a gyerek figyelmét a rá nehezedő súlyról. A stresszlabda is egy ilyen technika: hihetetlen, milyen megnyugtató a színes, puha golyóbisokat nyomkodni. Készítsd el gyermekeddel közösen, és élvezzétek együtt ezt a jópofa, szorongáscsökkentő lehetőséget!

stresszlabda készítés sk

Elkészítés

Egy hobbiboltban válasszatok közösen néhány színes, vidám lufit. Ne feledd, hogy a színeknek jelentésük van: a sárga például vidámságot és optimizmust áraszt, míg a kék a harmónia, a nyugodtság és a magabiztosság színe. A lilás és rózsaszínes árnyalatok a kreativitást serkentik, míg a piros az energiát. Mindegy, milyen színt választasz, de a borús sötéteket, mint a fekete, és a halvány bizonytalanokat, mint a szürke, kerüld! 

Egy labda megtöltéséhez nagyjából fél bögre finomlisztre lesz szükséged. A lisztszemcséket nem egyesével kell a lufiba varázsolnod: kell hozzá egy üres, száraz belsejű, félliteres műanyag flakon és egy tölcsér is. 

stresszlabda készítés sk 4

A pofonegyszerű elkészítés a következő: a tölcsér segítségével szórd a lisztet a flakonba, majd húzd rá a lufit a flakon szájára. Így sokkal könnyebb lesz a lisztet a lufiba juttatni, ráadásul egy szem koszt nem csinálsz vele. 

stresszlabda készítés sk 2

Végül a lufi száját jó szorosan csomózd meg, és kész is van az egyedi játék: akár házifeladat-írás közben, akár dolgozat közben szorongatja a gyerek, egészen biztos, hogy jó hatással lesz a koncentrációs képességére. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Tanulósarok

A stressz leküzdéséhez és a megfelelő koncentrációhoz egy saját tanulósarok nagymértékben hozzájárul. Találjátok ki együtt, hol tud kényelmesen és zavartalanul házi feladatot írni gyermeked, és az ő elképzelései szerint alakítsatok ki egy kuckót! 

10 szuper tanulósarok - Ilyen hangulatos kuckóban a házi feladatok is gyorsabban elkészülnek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük