Nemcsak a C-vitamin miatt jó: ezért egyetek sok savanyú káposztát

A savanyú káposztának más jótékony élettani hatása is van, amit viszont kevesen ismernek.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hosszú hideg hónapok bőven tartogatnak arra alkalmat, hogy az ember megfázzon, ám szerencsére a baj kivédhető. A meleg öltözet mellett elég csupán az immunrendszert erősítő táplálkozásra odafigyelni, beiktatni az étrendbe például a savanyú káposztát.

Vitamin- és ásványianyag-forrásnak remekül beválik, hiszen a savanyú káposzta csupa-csupa C-vitamin, emellett B-vitamin, foszfor, kalcium, kálium és karotin is van benne. Mindemellett rostforrásnak is kiváló, tehát az emésztést is kedvezően befolyásolja.

Amit sokan nem tudnak róla

A savanyú káposzta immunerősítő hatását nemcsak annak köszönheti, hogy sok benne a vitamin és az ásványi anyag, hanem annak is, hogy fogyasztásával jótékony baktériumok kerülnek a bélrendszerbe.

Érlelése során ugyanis a benne lévő cukorból tejsav keletkezik, a tejsavbaktériumok pedig támogatják a szervezet természetes védekező képességét. Hatása tehát hasonló az élőflórás joghurtéhoz.

Várandós vagy?

Ezeket edd az egészséges babáért. Kattints a galériára!

A top 12 táplálék terhesség alatt

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük