Erősíti az immunrendszert, C-vitaminban gazdag, és még finom is: mi az?
Készüljetek fel a hideg időre ezzel a finomsággal!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Játék a vörösbe borult fás játszótéren, futkározás az oviudvaron, nagy séta az őszi erdőben - csupa szuper program, de ahogy telnek a hetek, az idő egyre hidegebb lesz, és a piros, hideg csípte arcocska figyelmeztet majd, hogy a gyereket bizony utolérheti a megfázás.

Legjobb már akkor hozzáfogni tehát a megelőzéshez, amikor az idő még csak kezd rosszra fordulni, és megerősített védőpajzzsal várni a hideget.

A gyerekeknél különösen fontos odafigyelni, hiszen közösségbe járnak, az immunrendszerük nem olyan edzett még, és elővigyázatlanabbak, mint a felnőttek - például játék közben nem figyelnek arra, hogy ne hajoljanak közel náthás társukhoz.

Szülőként sokat tehetsz azért, hogy gyermeked immunrendszere megerősödjön erre a kritikus megfázásos időszakra. Adj neki immunerősítő ételeket, immunerősítő teákat, minél több zöldséget és gyümölcsöt - ez ugyanis ősszel sem lehetetlen, sőt.

Amit ne hagyjatok ki

A legjobb immunerősítők egyike a savanyú káposzta, ami igazi adu ász lehet a kezedben, ugyanis egyik nagy előnye, hogy rendkívül finom, ezért a kicsik is szívesen megeszik. Nyersen a legjobb fogyasztani, hiszen úgy őrzi meg a legtöbb tápanyagot, de változatosan elkészíthető párolva, levesnek, salátának és még sok más finomságnak.

Miért jó a savanyú káposzta?

A savanyú káposzta kiváló vitaminforrás. Rengeteg C-vitamin van benne, ami köztudottan fontos az immunerősítésben, azon kívül B1-vitamin, karotin és niacin, továbbá ásványi anyagok, úgymint magnézium, kálium, foszfor és kalcium.

Immunerősítő hatását fokozza, hogy a savanyítás során a benne lévő cukorból képződő tejsav laktobaktériumai a bélrendszerbe jutva a vastagbélben támogatják a szervezet védekezőképességét a fertőzésekkel szemben, tehát a savanyú káposzta hatása hasonló a joghurtéhoz. Add a gyereknek, fogyasszátok a családban minél gyakrabban!

Szuperételek influenza ellen

Képeken kiváló immunerősítő ételek, amelyek távol tartják az influenzát.

Plusz egy áldásos hatás

A savanyú káposzta nemcsak azért nagyon jó, mert dúskál vitaminokban és ásványi anyagokban, hanem azért is, mert nagyon magas a rosttartalma: a káposzta rostjai nagytakarítást végeznek a bélrendszerben, és segítenek megszabadulni a salakanyagoktól. Bár ez a gyerekekre nézvést nem feltétlenül fontos, de érdekesség, hogy e miatt a rosttartalma miatt jó fogyókúra alatt is fogyasztani savanyú káposztát.

Immunvédelem a természet erejével

Az Immunarom illóolaj-keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült, diffúzorba párologtatáshoz vagy szaunázáshoz ajánljuk.

Az erdeifenyő, a madagaszkári kámforfa és a niaouli a legerőteljesebb vírusölő, nyákoldó és immunerősítő illóolajok közé tartoznak. Mellettük megtalálható a keverékben a sárgafenyő, amely erőteljes fizikai és pszichés görcsoldó hatású, tüdőt tisztító és a tüdőt energiáit gyógyító olaj. Összetevői közül a populáris aromaterápia legnépszerűbb illóolaja, a teafa is megtalálható, mely baktérium- és gombaölő, általános fertőtlenítő hatású.

Ha szeretnéd az egészséged megőrizni, válaszd a természet patikáját!

Tudj meg róla többet!

Promóció

Ezt is szeretjük