Furfangos talányok, móka és kacagás vár hétvégén: sok ingyenes program is lesz
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

osz csalad pihenes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Maradandó élményeket gyűjteni sosem késő, pláne a hosszú hétvégék alatt, amikor két nappal több idő jut a felhőtlen kikapcsolódásra. A főváros és környéke pedig mindehhez nagyszerű lehetőségeket kínál.

Ezen a hétvégén Csicseri és Borsó-koncerttel, a Skanzen Fesztiválos Napjaival, Csengő-bongó délutánnal, a Bűvös erdő - Boszorkányos küldetés című kiállítás záró hétvégéjével és Alma-koncerttel várnak benneteket.

Csicseri és Borsó: Őszi lombok bugija

Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria - november 3., 15.00

Végy három muzsikust, egy elefántot, egy szúnyogot és néhány zeneszerető családot vidám kis lurkókkal. Körítsd Csicseri és Borsóval, adj hozzá furulyát, trombitát, gitárt, zongorát és kattogó-csilingelő ütőhangszereket, ezt követően jól keverd össze, majd sűrítsd egy adag édes mókával, és végül fűszerezd göndör kacajjal! Kész! Neves kortárs költők - Lackfi János, Szabó T. Anna - megzenésített versei, ismert gyerekdalok feldolgozásai hangzanak el a műsorban.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Fesztiválos Napok

Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum - október 30. - november 4., 9.00 - 17.00

Az őszi szünetben változatos családi programokkal - bringatúrák és kukoricafosztáshoz kötődő játékok - várnak minden korosztályt a Skanzenben. A résztvevők mindennap más-más tematika mentén tekerhetnek körbe biciklivel a múzeumon muzeológusok vezetésével, hogy olyan helyszíneket is felfedezhessenek, melyek a mindennapi látogatók szeme előtt rejtve maradnak. A biciklis túrák közös étel- és italkóstolással, illetve kézműveskedéssel érnek véget.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Alma zenekar

Symbol Budapest - november 4., 11.00

A megújult Alma Együttes a megszokott hangulatban, új tagokkal és a jól ismert dalokkal vár benneteket a Symbolban. Rengetek újdonsággal is készül az együttes, de természetesen felcsendülnek a régi nagy Alma-slágerek, mint a Ma van a szülinapom, a Mennyi selymes puhaság, a Nád a házam teteje vagy a Bogyó és Babóca.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Csengő-bongó délután - trombita és harsona

Budapest, Erkel Színház - november 4., 15.00

A játékos hangszerismertető előadásokon közvetlen közelségből ismerhettek meg egy-egy hangszert és azok kisebb és nagyobb testvéreit. Az interaktív program a kis vendégektől karnyújtásnyira zajlik, az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőtteknek is sok újdonságot nyújt a hangszerek világáról.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Bűvös erdő - Boszorkányos küldetés

Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum - november 4-ig látogatható

Az erdei manók titokzatos birodalmát, a bűvös erdőt egy bajkeverő boszorkány tartja uralma alatt. A ti küldetésetek, hogy az akadályokat legyőzve túljárjatok a nagyravágyó banya eszén. Aki megfosztja őt összes varázsfőzetétől és repülő boszorkányseprűjétől, kiérdemli a bátraknak járó jutalmat és a manók elismerését. A féltve őrzött varázseszközökhöz azonban mágikus megtévesztéseken, furfangos talányokon és izgalmas próbatételeken át vezet az út.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük