Mégis, mi fán terem a Kiflihajó? Furcsán hangzik, de tetszeni fog a válasz
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

kifli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ugyan, ki ne örülne egy családi, szánkózással, hógolyózással egybekötött mókázásnak? De kapaszkodj meg, mert tudunk valamit, ami a hónál is frissebb és ropogósabb: a heti programajánló!

Ezen a hétvégén a Kuruttyoló békakirály kalandjaival, a Kifli zenekar lemezbemutató koncertjével, egy rendhagyó Mozart-portréval, Vendégváró Fesztivállal és STARTfeszttel várnak benneteket.

Veronaki: Kuruttyoló békakirály kalandjai

Budapest Jazz Club - január 27., 11.00

Kuruttyoló békakirály az egész világot bejárja, hogy meséket és zenéket gyűjtsön - velünk és nekünk. Fejér Simon és Mogyoró Kornél zenei játéka teszi teljessé a mesével fűszerezett koncertélményt. A triókoncert repertoárjában az afrikai gyermekdalok feldolgozásán keresztül az indiai, lappföldi, litván, pakisztáni, magyar népdalokon kívül sok zenei csemegét találhatunk még.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Mozart, a csokigolyók sztárja

Budapest, BMC - január 26., 10.30

Ha létezik abszolút sztár a zeneszerzők között, Mozart biztosan ezek egyike kell, hogy legyen. Művein túl személyisége is számtalan alkotót vagy akár csokoládégyárost megihletett, és nem véletlenül. Hámori Máté karmester sok vidámsággal mutatja be Mozart különböző zenei világait a gyermekkori zsengéktől egészen a Requiem drámájáig.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Kifli zenekar: Kiflihajó

Virányosi Közösségi Ház - január 26., 16.00

2018-ban a zenekar kiadta első nagylemezét Kiflihajó címmel. A lemezen a tagok szerzeményei szólalnak meg, melyek Andrejszki Tibor, Födő Tamás, Kiss-Péterffy Márti, Körmendy Dávid és Zelk Zoltán szövegeire készültek, de műsorukban felcsendülnek jól ismert gyermekdalok is. A lemezbemutató koncerten a teljes lemezanyag elhangzik.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai

Bethlen Téri Színház - január 27., 10.00

Hol volt, hol nem volt, a Hargitán innen, Udvarhelyszék közepén, egy székely kapu szegletén élt egy derék legény és a takaros felesége... A Tomcsa Sándor Színház előadásában tanúi lehetünk az első székely bábhős megszületésének. Ő a vásári bábjáték mintájára létrejövő hős: a Hargita hegyeinek Vitéz Lászlója, a furfangok Paprika Jancsija - becsületes nevén: Rengeteg Ábel.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

STARTfeszt

Budapest, Itt és Most Színház és Közösségi Tér - január 24-27.

Új színház és közösségi tér nyílik Ferencvárosban! Az Itt és Most Színház és Közösségi Tér fő profilja a színházi improvizáció, de emellett környezettudatossággal kapcsolatos workshopok, társasjátékest, családi mesedélelőtt és filmvetítések is várhatók. A fesztivál összes programja ingyenes.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük