5 program, ami felvillanyoz kicsiket és nagyokat - A legtöbb ingyenes
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi gyerekprogramokat.

gyerekek jatszanak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szórakoztató programokat kerestek, de mostanáig nincs semmi kilátásban? Szerencsére az egész ország rengeteg kalandos lehetőséget rejteget, kicsiknek és nagyoknak, na és persze a lélekben örökké fiataloknak.

Ezen a hétvégén Középkori Forgataggal, a Hahó Együttes koncertjével, Gyulai Végvári Napokkal, BáboZOO-val és űrlényes mozifilmmel várnak benneteket.

Középkori Forgatag

Miskolc, Diósgyőr vára - július 28-29., 9.00 - 22.00

Július utolsó hétvégéjén megelevenedik a történelem Diósgyőrben! A régió legnagyobb történelmi játékán tanúi lehettek egy várostromnak, hagyományőrző bemutatókat nézhettek meg, bepillanthattok a katonai táborok életébe, és megtudhatjátok, milyen volt a középkori orvoslás. Harcedzett lovagok viaskodnak a király szórakoztatására, tűznyelők, komédiások harsogják tele az udvart, és jó ízű pecsenyék illata csábítja lakomára a megfáradt vándort.

A programról bővebben itt olvashatsz.

Hahó Együttes

Budapest, Kobuci Kert - július 28., 10.30

A Hahó Együttes 2010 óta neveli-tanítja szórakoztatva az óvodás-kisiskolás gyerekeket. Egyedi hangvételű dalaik témái a jelenkor kihívásai: a környezetvédelem, a tágabban értelmezett ökológiai és zöld gondolkodás. Az együttes tagjai főként gyakorló apukák, akik dalban mondják el üzenetüket, tetteikkel pedig példát mutatnak: igyekeznek minél tudatosabban élni, odafigyelni egymásra és a világra.

A programról bővebben itt olvashatsz.

Gyulai Végvári Napok

Gyula, Várkert - július 27-29., 10.00 - 22.00

A három nap során megelevenedik a török kori Gyula hangulata. Megismerhetitek a végvári vitézek életét, csatajeleneteken keresztül idézik fel a kor harci szellemét. Megismerhetitek a várnak és környékének történetét, hősies védőik legendáit. A rendezvényt színesítik a Várkertben táborozó hagyományőrző egyesületek, hagyományőrségek korhű bemutatói.

A programról bővebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

BáboZoo - Bábmiből lehet bábmi bábhogyan

Budapest, Tücsöktanya Családi Játszóház - július 29., 10.30

Hogyan lesz a vállfából szúnyog, az ollóból pedig balerina? És mit eszik a kosár? Különleges bábos előadás tárgyjátékos animációval és rengeteg interakcióval. A körülöttünk lévő dolgok folytonos átváltozásaihoz és a meglepő figurák életre keltéséhez a ti segítségetekre is szükség lesz!

A programról bővebben itt olvashatsz.

Luis és a Zűrlények

Július 26-tól a hazai mozikban

Luis apja megszállottan kémleli az éjszakai eget, és földönkívüliek után kutat, de álmában sem gondolta volna, hogy egyszer azok szó szerint bepottyannak a kertjükbe. A magányos kisfiú hamar összebarátkozik a három fura jövevénnyel, és rejtegetni kezdi őket apja elől, aki egy gyerekkori találkozás miatt veszélyesnek gondolja a földönkívüli lényeket. Amikor azonban az elfoglalt apuka miatt az iskolaigazgató bentlakásos iskolába akarja kényszeríteni, Luis komolyan fontolóra veszi, hogy nemcsak segít hazajutni a triónak, de maga is elhagyja a bolygót. Hat éven aluliak számára nem ajánlott.

A programról bővebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük