Kutya jó Kutyafesztivál és mesés kincsek - Sok ingyenes esemény is lesz
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi gyerekprogramokat.

gyerek kutyaval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A főváros kutyaugatástól lesz hangos, míg másutt bátor vitézek jelentkezését várják egy mesebeli feladat teljesítésére. Csemegézzetek a színes mulatságokból, pakoljátok össze a családot, és kezdődhet a hétvége!

Ezen a hétvégén Művészetek Völgyével, DinoExpóval, Rutkai Bori Banda-koncerttel, Kutyafesztivállal és Mesés Várjátékokkal várnak benneteket.

Művészetek Völgye Fesztivál

Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend - július 20-29.

Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend épületei minden nyáron tíz napra átalakulnak, és az udvarok, templomok, közösségi terek megtelnek koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal. A családokat is rengeteg program várja, lesznek színházi előadások, alkotó workshopok, sakkjátszótér, Kéktúra-játék, életút-labirintus, geoséta és biciklitúra is Gryllus Vilmossal. Koncertet ad a Kaláka, Kelemen Barnabás, a Rutkai Bori Banda és az Eszter-lánc Mesezenekar.

A programról bővebben itt olvashatsz.

DinoExpo 2018 - Nyílt napok a dinoszaurusz-lelőhelyen

Iharkút - július 22., 9.00 - 19.00

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezésre kerül a DinoExpo az iharkúti dinoszaurusz-lelőhely és az ott folyó ásatási munkálatok bemutatására rendezett nyílt napok keretében. A lelőhely szomszédságában lévő településeken - Németbánya, Bakonyjákó - egész nap a dinoszauruszokhoz és a kutatáshoz kapcsolódó programokkal várnak benneteket.

A programról bővebben itt olvashatsz.

Rutkai Bori Banda

Budapest, Valyo Kikötő - július 20., 18.00

Az Űrdöngölők űrbéli tájakra kalauzolnak bennünket. Hatalmas tejúthajókon, színpompás, repülő csészealjakon, szárnyas picikliken érkeznek az Űrcsűrbe a táncos lábú vendégek. Dj Bácsi pörgeti a bakelitlemezeket, harsog a robotfalvi trappolós, kvartyognak a fánkitáni rugózós guminóták. A legkülönösebb dalok pedig egy Föld nevű, titokzatos bolygóról érkeznek.

A programról bővebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

DogMopolitan Kutyafesztivál

Budapest, Bókay-kert - július 21., 9.00 - 22.00

Kutyaugatástól lesz hangos július 21-én a budapesti Bókay-kert, ekkor kerül megrendezésre a nagyszabású kutyás fesztivál, az I. DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál. Lesz minden, mi kutya és gazdi szem-szájnak ingere: játékok, bemutatók, könnyűzenei koncertek, mindemellett nagy szerepet kapnak a felelős állattartással, állatvédelemmel kapcsolatos szakmai előadások, beszélgetések, tapasztalatcserék.

A programról bővebben itt olvashatsz.

Mesés Várjátékok Hollókőn

Hollókői vár - július 21., 11.00 - 16.00

Bátor vitézek jelentkezését várják egy mesebeli feladat teljesítésére. Középkori hangulatban az apródok megismerkedhetnek a lovagok fegyverzetével, ruházatával. Emellett a résztvevők bekapcsolódhatnak a viadalokba, várostromba, ahol különböző harci eszközökkel vehetik be a középkori falakat. A várjátékok keretein belül lehetőség nyílik mesés kincsek megkeresésére, lakomára, a legbátrabbak pedig újra megküzdhetnek a kénköves füstöt okádó sárkánnyal.

A programról bővebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük