Ingyen utazhatsz a Gyermekvasúton: csak ez az egy dolog kell hozzá
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

kisvasut 3
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már biztosan nagyon várjátok a gyereknapi hétvégét, hiszen ezek a napok csak rólatok szólnak! A jeles alkalomból nagyszerű ajánlatokkal készültünk, így már csupán egyetlen dolgotok maradt: rávenni anyuékat, hogy Budapestre utazzatok!

Ezen a hétvégén Sportágválasztóval, a BelFeszt családi napjával és rengeteg gyereknapi programmal várnak benneteket.

Gyermeknap a Gyermekvasúton

Budapest, Gyermekvasút végállomás - május 26., 10.00 - 16.00

Ezen a vasárnapon ismét színes gyermeknapi programokkal várnak benneteket a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásánál. Kipróbálhatjátok a hajtánypályát és a pónilovaglást, megnézhettek belülről egy tűzoltóautót, emellett pedig babasarokkal, ugrálóvárral, terepasztal- és vasútmodell-bemutatóval, valamint alkotóházzal is készülnek a szervezők. Koncertet ad nektek az Apacuka és Kovácsovics Fruzsina is. Ráadásul ezen a napon a 18 év alatti gyerekek díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasúton!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

XXIV. Budapesti Nagy Sportágválasztó

Merkapt Maraton Sportközpont - május 24-25., 9.00 - 17.00

Klasszikus és különleges mozgásformák egész arzenálját vonultatja fel a XXIV. Nagy Sportágválasztó május 24-25-én. A cél: kedvet csinálni a testmozgáshoz gyermekeknek és felnőtteknek, illetve segíteni megtalálni a látogatók adottságaihoz leginkább illő sportágat. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az inspiráló környezetről olimpiai bajnokok gondoskodnak majd, akikkel együtt sportolhatnak a látogatók. Üde színfolt az esemény kísérőprogramja, a Nagy Hangszerválasztó, ahol a közös örömzenélésé a főszerep.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Dm Gyereknap

Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park - május 25-26., 10.00 - 18.00

Mára már hagyománynak számít, hogy gyermeknap alkalmából a Vasúttörténeti Parkban egy hétvégén át a nevetésé és a vidámságé a főszerep! Idén május 25-én és 26-án várja a családokat a dm Gyermeknap, ráadásul mind a két napon Közlekedési nappal is kibővül a programkínálat. 

Lehetőség lesz utazni a kerti vasúton, kipróbálni a kézihajtányozást, a lóvasutat vagy a sínautót is. Kipróbálhatjátok a gyerekjógát, a vízi dodzsemet, készíthettek zabkekszet, és bulizhattok egy nagyot Halász Judit, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Kifli zenekar és Szalóki Ági koncertjén.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

"Növünk együtt" Integrált családi nap - Hilda és a kocsonyástál

Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum - május 26., 10.00 - 14.00

Gyermeknapi kutatás, alkotás és játék a Károlyi-palotában. Hol tartja egy palota az emlékeit? Miről mesélhet egy csokipapír? És egy buszjegy? Lehet egy galambnak betűgyűjtő szenvedélye? Az első felvonásban megismerkedhettek Hildával, a hírhedt betűgyűjtő galambbal és Palival, a palotával, aki rajong a hűtőmágnesekért és a városi történetekért. 

A második felvonásban pedig a Petőfi-tárlatot fedezhetitek fel, nem is akárhogyan! Elfelejtett, mókás vagy éppen különös tárgyak után kutathattok, és nehézséget nem ismerve kinyomozhatjátok, kik használták vagy alkották őket! Ha elfáradtatok a nagy felfedezésben, rejtélybogozásban, az Ősök csarnokában közösen megalkothatjátok a palota első hűtőmágnes-kiállítását!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

BelFeszt - Családi nap

Budapest, Szabadság tér - május 26., 10.00 - 13.00

A Belvárosi Fesztivál Magyarország egyik legnagyobb ingyenes fesztiválja, ami a belváros szívében, igazi nyárindító ingyenes programokkal, különböző zenei stílusú koncertekkel vár benneteket. A vasárnapi családi napon lesz Pici piac design vásár, Csilingelő zeneklub, állatsimogató, kézműves foglalkozások, arcfestés, Molyolda - régi idők játékai, bakonyi fajátékok, kosaras körhinta, tűzoltóautó-, mentőautó- és rendőrautó-bemutató, emellett pedig koncertet ad a Farkasházi Réka és a Tintanyúl és Szalóki Ági is.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek forrása: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük