Ha május, akkor anyák napja: ezt a mulatságot te is élvezni fogod
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

anyak napja 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Május elseje félbevágja a hetet, a lurkók legnagyobb örömére, hiszen ki ne örülne a bónusz pihenőnapnak? Utána pedig már csak kettőt kell aludni, hogy a fővárosban és környékén kezdetét vegye a családi fesztiválszezon, méghozzá rengeteg szuper programmal.

Ezen a hétvégén Pöttömkerttel, anyák napi Ringatóval, Belvárosi Családi Piknikkel, Óbuda Napjával és tavaszi bringatúrával várnak benneteket.

EZER család énekel - Anyák napja a Ringatóval

Budapest, Nemzeti Táncszínház - május 4., 10.00 - 13.00

A Fiatal Családosok Klubja és a Ringató idén is olyan eseményt szervez, mely az édesanyákról és a szeretetről szól. Immár sokéves hagyománnyá vált, hogy a családok így - együtt énekelve - ünneplik az anyák napját. Idén az eseménynek a gyönyörű Nemzeti Táncszínház ad otthont.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Pöttömkert a Kiskalász zenekarral

Budapest Park - május 5., 9.30 - 15.00

Van egy nap, amikor gyerekzsivaj lengi be a Parkot - ilyenkor születik meg a Pöttömkert névre hallgató kis mesebirodalom, ami izgalmasabbnál izgalmasabb, ingyenes programokkal vár benneteket. Május 5-én is lesz minden, mi szem-szájnak ingere: lovagolhattok póniháton, szökellhettek a trambulinon, akár kedvenc mesefigurátokat is az arcotokra festethetitek, sőt, egy igazi kukásautóba is bemászhattok.

A cikk az ajánló után folytatódik

A kreatív játszótéren túl pedig olyan programokkal várnak titeket, mint a cipósütő mondókázás a Kerekítő manóval, de élőben koncertezik a Kiskalász Zenekar is, illetve az Aranyszamár Bábszínház előadását is megtekinthetitek.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Belvárosi Családi Piknik

Budapest, Olimpia park - május 4., 10.00 - 18.00

Ha május, akkor Belvárosi Családi Piknik! Idén is várnak benneteket május 4-én 10 és 18 óra között az Olimpia parkba. Töltsétek együtt az egész napot, hiszen délelőtt és délután is remek programokkal, koncertekkel, bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal és játékokkal készülnek a szervezők.

Fellép Gryllus Vilmos és a Klárisok mesezenekar, lesz Ringató, és megismerkedhettek a régi világ hangszereinek meséivel is. Megnézhetitek a Langaléta Garabonciások műsorát, és ott lesz Danny Bain is, hogy meséljen nektek a fán lakó gyermekekről.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Óbuda Napja 2019

Több helyszínen - május 4., 10.00 - 18.00

Idén 13. alkalommal rendezik meg a kerület ünnepét Óbuda szívében, a Fő téren és a Szentlélek téren, valamint a békásmegyeri Csobánka téren. Szombaton Halász Judit-koncert, az Esernyős szobrainál kakaó- és limonádébár, minicirkusz, mikropódium, bábautomata, Varró Dániel és Molnár György verses-zenés műsora, az Esernyős udvarában a Csodák Palotája érdekességei, Science Show, a Zichy-kastély udvarában játékudvar vár benneteket. Találkozhattok a kackiás verklissel, és, aki szeretne, a lovashintóval is tehet egy kört Óbuda polgári miliőt őrző utcáin.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Mákszem és Gubó Túra - tavaszi bringatúra

Szentendre, Skanzen - május 5., 11.00

Izgalmas biciklis túrákkal várnak benneteket a Skanzenben a májusi hétvégéken. Mindennap más-más téma mentén tekerhettek körbe a múzeumon muzeológusok vezetésével. Ezen a vasárnapon a Skanzen mesekönyvére épített túrán végigjárhatjátok, milyen kalandos és varázslatos utat tett meg az eltévedt ikerpár a Skanzen területén. Megismerkedhettek a mesekönyv emblematikus szereplőivel, Palikával, a vízimalom macskabaglyával és a két pásztorkutyával, Mákossal és Gubával.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük