Farsangi szörnyszelídítés, zenélő rovarok: különleges családi programok várnak a héten

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

Port gyerekprogramajánló 8.hét 2020.
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezen a héten is felejthetetlen programokkal készülnek, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat. A családi programokat nem érdemes kihagyni!

Zenélő rovarokkal ismerkedhettek meg a Liszt-Kukacok Akadémiáján, a Zeneakadémián, farsangi szörnyszelídítésre pedig a Petőfi Irodalmi Múzeumban számíthattok. Ezenkívül megismerkedhettek a holyvák különleges világával a Természettudományi Múzeumban, és még különleges interaktív színházat is rendeznek, ahol a gyerekek fejéből kipattant ötleteket keltik életre - sok izgalmas program vár.

Liszt-Kukacok Akadémiája - Zenélő rovarok

Zeneakadémia - február 23., 11.00

A zümmögés, a fürgeség vagy egy-egy rovar szépsége - gondoljunk csak a pillangóra! - számos zeneszerzőt megihletett évszázadokkal ezelőtt is, de a modern hangszerek és hangzások máig izgalmas „rovarzenéket” inspirálnak.

Mona Dániel zenetörténész és a Zeneakadémia volt és jelenlegi hallgatóiból alakult kiváló zenészcsapat mindegyikre mutat példákat.

Az eseményről további részleteket itt lehet elérni.

"Növünk együtt" Integrált családi nap - Farsangi szörnyszelídítés és fiesta

Petőfi Irodalmi Múzeum - február 23., 10.00-12.00

Amikor már a hóban sem gyönyörködünk olyan átszellemült, odaadó lelkesedéssel, s egyre macerásabbnak tűnik, hogy a téli ruhák sokaságát magunkra húzkodjuk, ideje egy kicsit lazítani, és eljátszani a gondolattal, hogyan is lehetne a tél egyre szürkébb és lomposabb szörnyeit megszelídíteni és tavaszba fordítani. Készítsetek együtt zsebszörnyet, hogy pompásan telhessenek a hideg évszak utolsó napjai!

Az eseményről további részleteket itt lehet elérni.

Dávidok és Góliátok a holyvák világából

Természettudományi Múzeum - február 22., 10.00-14.00

A holyvák a legnagyobb fajszámú bogárcsoport, elképesztően változatosak. Mégis, mikor a nagy és színes bogarakról esik szó, nem a holyvák jutnak először eszünkbe.

Azt is gondolhatják sokan, hogy unalmas, egyszínű állatok. Hogy ez mennyire nem így van, bemutatja Makranczy György holyvakutató.

Az eseményről további részleteket itt lehet elérni.

MesélŐk

Itt és Most Közösségi Tér - február 22., 10.30

Királyfik, királylányok, boszorkányok, manók, sárkányok, beszélő állatok, trollok vagy épp a harántcsíkos lápi pöcsmög is felbukkanhat az előadásban. Nem tudjuk, milyen hősök kerülnek elő, hiszen a színpadon minden Itt és Most történik! Várnak szeretettel minden kis- és nagy iskolást és szüleiket egy különleges improvizációs élményre, ahol a gyerekek ötleteiből szőnek történetet, de a felnőttek sem maradnak móka és kacagás nélkül.

Az eseményről további részleteket itt lehet elérni.

Magyar Népmesék

Müpa - február 22., 18.00

Népmeséink olyan kincseink, amelyek megismertetnek közös hagyományainkkal, emellett kedves bölcsességükkel, színes fantáziavilágukkal, humorral és furfanggal tanítanak, és szinte észrevétlenül segítenek alapvető erkölcsi kérdésekben, a hétköznapi események, problémák feldolgozásában - gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A meséket látványos díszlettel és jelmezekkel, a Müpa színpadtechnikáját kihasználva állították színpadra, a koreográfiákat a társulat táncművészei készítik, az előadás rendezője Bozsik Yvette.

Bemutató előadás - az eseményről további részleteket itt lehet elérni.

Egy marék száraztészta, és a gyerek órákig elvan: kreatív ötleteket mutatunk

A lehetőségek száma szinte kimeríthetetlen, a kicsik pedig jól elszórakoznak majd a maguknak készített díszek és ékszerek készítése közben - ráadásul a kézügyességük is fejlődik ezáltal.

Egy marék száraztészta, és a gyerek órákig elvan: kreatív ötleteket mutatunk

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük