Egy marék száraztészta, és a gyerek órákig elvan: kreatív ötleteket mutatunk

Nem kell óriási összegeket költeni arra, hogy a gyerek kiélhesse a kreativitását.

teszta10
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok szülő bajban van, amikor a játékkérdés vetődik fel: bár a kicsik mindig a legmenőbb, legújabb - és természetesen a legdrágább - játékot szeretnék megvetetni, a realitás talaján maradva sok érv szól a több tízezer forintos babaházak és kisautók ellen.

Egyes anyukák és apukák, ha akarnák, sem engedhetik meg maguknak a drága, legújabb játékokat, mások pedig feleslegesnek tartanak olyan dologra pénzt költeni, amit hamar megun a gyerek, és pár év múlva már talán a létezését is elfelejti. Ez nemcsak a játékokkal van így: a kreatív, fejlesztő, szórakoztató eszközökre is felesleges nagy összegeket kiadni, amikor léteznek olcsóbb alternatívák is.

Az étel nem játék - vagy mégis?

Szerencsére ma már rengetegféle formájú és színű tésztát lehet kapni a boltok polcain, ez pedig igazán megkönnyíti azok dolgát, akik nemcsak megenni, hanem alkotni is szeretnének belőle. A lehetőségek száma szinte kimeríthetetlen, a kicsik pedig jól elszórakoznak majd a maguknak készített díszek és ékszerek készítése közben - ráadásul a kézügyességük is fejlődik ezáltal.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary, képek: Pinterest)

Ezt is szeretjük