Mivel foglalható le a gyerek a hosszú estéken és esős napokon? 7 kreatív, gondolkodtató beltéri ötlet

A hosszú estékre nem árt néhány kreatív beltéri ötlet, hogy lefoglaljuk a gyereket.

unatkozik

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Alig mutat fél ötöt az óra, máris sötét lesz. Esik az eső, nyirkos az idő, és hűvös van: nem a legalkalmasabbak a körülmények a kinti játékra. Ha sétálunk is a gyerekkel, vagy futkározik is egyet, akkor is több óra kitöltendő idő marad fenn a napból, míg le nem száll az este.

Valamit érdemes kitalálni, ha le akarjuk kötni a gyereket, hiszen az unatkozásnak nyűgösség, vagy csínytevés lehet a vége. A mobilozásnál van ennél kreatívabb lehetőség, mindjárt hat is, és a rajzfilmnézés sincs a listában.

Kreatív játékok 5-6 éven felülieknek

Zöldség-gyümölcs nyomda - 5 éven felülieknek.

A nyomdázás jó móka, de egy idő után unalmassá válhat, hacsak nem viszünk bele egy kis változatosságot. Ezúttal a nyomdázott formák legyenek különböző félbevágott zöldségek, gyümölcsök: krumpli, répa, paprika, karfiolrózsa, alma - minél több a forma, annál jobb. Zöldség és gyümölcs helyett megtisztított falevelekkel vagy színesre festett tenyérrel is lehet nyomdázni.

almanyomda

Gyerekeknek való, ártalmatlan festékkel kell befesteni az adott felületet, majd rajzlapra nyomdázni vele, esetleg színes sordíszt csinálni.  Érdemes olyan ruhában játszani, amiért nem kár, és tanácsos az asztalt előzőleg újsággal letakarni.

Papírházikó-készítés - 6 éven felülieknek.

Üres WC-papír-gurigákból cuki házikók készíthetők. Némi színes papír, gyerekeknek való olló, gyerekeknek való ragasztó és filctoll kell hozzá. A házikókkal utána játszani is lehet, például Kinder-figurák szereplésével.

wc-guriga-haz

Játékok a kisebbeknek

Célba dobó - 3 éven felülieknek.

Nagyon egyszerű játék, amely a legkisebbeket is lekötheti. A játékosok sorakozzanak fel egymás mögé. Egy játékosdobozt vagy kosarat kell elhelyezni, és labdával célba dobni. Ez az ügyességi játék szórakoztat és fejleszt egy időben. Szülő és gyerek közösen is játszhatja, ez esetben jó, ha a szülő néha szándékosan elvéti a célt.

Színválogatós játék - 3-4 éveseknek.

Önállóan játszható játék a színválogatós játék. Három-négy kisebb edény szükséges hozzá, és ezekkel azonos színű építőkockák. Az a feladat, hogy az összekevert építőkockákat színek szerint válogassa szét a gyerek.

Ügyességi játék

Toronyépítés - 5-6 éven felülieknek.

Ételtároló dobozokból vagy műanyag poharakból remek tornyok emelhetők: a játék lényege, hogy minél magasabb legyen a torony, mielőtt összedől.


Közös játék

Bábszínház - szülőkkel játszható.

Egy borongós hétvégi délután, ha a szülőknek is van egy-két órája játszani, feledhetetlen élményt szerezhetnek a gyerekeknek egy házi bábszínházzal. A színfalak két szék háttámlájára terített pokrócból lehetnek, a szereplők pedig plüssállatok, babák, sőt akár autók is lehetnek. Ha a történet kitalálása nem megy könnyen, akkor ismert mesékből is lehet ötletet meríteni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Amerikából jöttem - szülőkkel vagy nélkülük, 7-8 éves kortól játszható, minimum 4-5 fővel.

Valódi retró játék, amit anno a szülők is játszhattak. A játék során két fő - legjobb minden körben sapkába dobott cetlikből összesorsolni - kimegy, és megbeszélik, melyik foglalkozást mutogatják el közösen két perc alatt. Aki kitalálta, mi az elmutogatott foglalkozás, az húz egy párt magának a sapkából, és ők lesznek a következő mutogató pár. Ha nem sikerült kitalálni, akkor szabad a gazda, és az előzőleg húzott partner húz magának egy újabb társat.

Sem pontozás, sem győztes nincs, így a vitára is kisebb az esély. Ha kevés a résztvevő, akkor egyesével is lehet mutogatni, ez esetben nincs pársorsolás, és a kitaláló lesz a következő, aki mutogathat.

További 8 beltéri játék

Kreatív, de kosszal nem járó, önállóan játszható játékokat mutatunk következő cikkünkben.

Ezt is szeretjük