Így növeld a gyerek IQ-ját 3 egyszerű dologgal - Észre sem veszi, és okosodik

Szülőként sokat tehetsz az ügy érdekében.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fantasztikus dolog szülőként végigkísérni, ahogyan egy kisbaba figyelme és értelme egyre inkább kinyílik a világ felé, majd kisgyerekként beszélni, kérdezni kezd, és idővel mind okosabbá és okosabbá válik. Nagyon sok múlik a szülő jelenlétén és figyelmén ebben az időszakban, hiszen az ő szavai, hozzáállása, türelme, akarata az egyik legfőbb kulcsa annak, hogy a gyerek hová és miként fejlődik.

Az IQ így fejleszthető

Sokan nem gondolnák, de az IQ rendkívül egyszerű dolgokkal fejleszthető, amelyek anélkül, hogy a gyerek észrevenné, hogy éppen fejlődik, inkább szórakoztató tevékenységként hatnak számára. Ilyen a következő három dolog is, amelyek által a gyerek értelme játék közben gyarapodhat. Szülőként érdemes ezeket mint értékes fejlesztő játékokat beépítened gyermeked nevelésébe.

Zene, ének, mondóka, vers

A ritmusok, rímek és dallamok fantasztikus fejlesztő hatással bírnak. Énekeljetek gyerekdalokat, tanuljatok közösen gyerekverseket, tapsoljatok a mondókák ritmusára, és hallgassatok kicsiknek szánt zenét! Ha a gyerek már elérte az általános iskolás kort, érdemes lehet elvinni zeneórára is, hogy megtanuljon valamin játszani. Amennyiben érez hozzá kedvet, és örömét leli a zenélésben, nemcsak egy életre szóló barátot talált magának, de zenélés közben értelme is rengeteget fejlődhet.

Egyszerű játékok

Nem mindig a csillogó-villogó, zenélő és kacsalábon forgó játékok a jók, sőt. Minél egyszerűbb egy játék, annál több kreativitást igényel, annál inkább fejleszt. Bizonyosan meglepődnél, ha tudnád, mennyi játék van otthon azokban a helyiségekben is, ahol elvileg nem tartotok gyerekholmikat.

Kutasd fel ezeket, és add a gyerek kezébe! Hogy két példát mondjunk, a konyhában található ételtároló edények különböző méretűek és színűek. Vedd le a tetejüket, keverd össze őket, és mondd a gyereknek, hogy találja meg, melyik melyikhez illik! A nappaliban található díszpárnákat a gyerek méretük, színük, illetve formájuk alapján szortírozhatja. Találjátok meg minél több dologban a játékos feladat lehetőségét! Ettől még nem gondolja a gyerek, hogy az adott tárgy egy játékszer, különösen, ha elmagyarázod neki, hogy az a bizonyos dolog most egy kis időre változzon csak át a szemében játékká.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Különböző anyagok

A gyerekek imádnak homokozni, sarazni, gyurmázni, és ez nem véletlen. Számukra minden anyag nagyon érdekes, azok különbözősége pedig különösen az. Adj hát a gyerek kezébe tulajdonságaikban erősen eltérő anyagokat!

Önts egy tálba lencsét, egy másikba rizst, egy harmadikba lisztet, és hagyd, hogy a gyerek belenyúljon, megtapintsa a kezével, megtapasztalja a különbségeket. Ha vigyázva, előzetes kézmosás után történik, ezek az alapanyagok ettől még felhasználhatók maradnak. Egy adandó alkalommal adj neki két-három szem jégkockát, hogy megfigyelhesse azok síkosságát, olvadását. Habfürdőzés közben pedig megismerheti a a hab viselkedését. Minden egyes anyag egy újabb tapasztalat, és minden egyes alkalommal játszva gyarapodik a gyerek értelme.

Ezt is szeretjük