Kinyitja kapuit hétvégén az Adventi Mesehotel - Ünnepi hangulatot varázsolnak ezek a programok
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

gyerekprogram nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

December első hetében is izgalmas, hópelyhekkel és karácsonyi hangulattal átitatott programokra lehet számítani.

A MOM Kulturális Központban karácsonyi koncerttel készül Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, ezenkívül két napra megnyitja kapuit az Adventi Mesehotel, az ország legnagyobb gyerekszobája. Már a Várkert Bazárban is elkezdődött az adventi vásár, ami egészen december végéig tart. A Tárogató Úti Színpadon pedig megrendezésre kerül a Nótás Mikulás című műsor.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Életmesék - Lemezbemutató karácsonyi koncert

MOM Kulturális Központ - december 8., 11.00

A lemezbemutató karácsonyi koncerten a zenekar több új dalukat is bemutatja, például új születésnap-köszöntőjüket. Felcsendül a Tintanyúl-induló és az Igazi karácsony című album kedvenc slágerei. A dalokból kiderül a mézeskalács receptje, és a zenekar megszámolja, hányat kell még aludni karácsonyig.

Az eseményről további részleteket itt lehet elérni.

Adventi Mesehotel

Danubius Hotel Gellért - december 7-8., 10.00 -17.00

lego gyerekprogram jav
Fotó: AAron Ontiveroz / Getty Images Hungary

Advent második hétvégéjén ismét kitárja ajtaját az ország legnagyobb gyerekszobája, benne megannyi programmal a kütyümentes sárkánykuckótól, a LEGO* -játszóházon és a vasútmodell-kiállításon át az erre az alkalomra írt egyedi, zenés mesejátékig. Az Adventi Mesehotelbe a Mikulás is beköltözik, és talán az erre az alkalomra írt Kalamajka a Kastélyban című zenés mesejátékban is feltűnik.

Az esemény további részletei itt találhatóak.

JaMese - Adventi kalendárium

MOM Kulturális Központ - december 8., 18.00

A JaMese idén karácsonyra Szabó T. Anna Adventi kalendáriumát zenésíti meg. A lemezen többek között Palya Bea, Ferenczi György és a Dalinda is közreműködik. A dalok a család minden tagjához szólnak: örök érvényű karácsonyi dalok, amelyek közös éneklésre késztetnek. „Az ünnepi időszak legnagyobb adománya a készülődés. Akkor igazi az ünnep, ha belül is formálódunk: a zene mentális feltöltődést nyújt. A koncerten elhangzó dalok segítenek ebben.”

Az esemény további részletei itt találhatóak.

Advent a Várkert Bazárban - Zöld karácsony

Várkert Bazár - december 8., 10.30-12.30

karácsonyi dísz   gyerekprogram 2
Fotó: Pacific Press / Getty Images Hungary

Az ünnepi díszkivilágítások, a sütés-főzés miatti többletenergia-felhasználás, de akár az ajándékok csomagolásához felhasznált papír is mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ökológiai lábnyomunk a többszörösére nőjön a karácsonyi ünnepek alatt. Advent második vasárnapjának programját a Cellux Csoport segítségével úgy alakították ki, hogy a témához kapcsolódó előadásokon és beszélgetéseken túl a kézműves programok is mind-mind erről a fontos témáról szóljanak.

Az esemény további részletei itt találhatóak.

Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás

Tárogató Úti Színpad - december 7., 11.00

A Nótás Mikulás című műsorban a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai. Mikulással a névnapján, december 6-án találkozhatunk, de énekelünk a karácsonyról, az újesztendőről és a farsangról is, hiszen Télapó szolgálata csak ekkor, a tavasz kezdetén ér véget.

Az esemény további részletei itt találhatóak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pofás kis zsákocskák Mikulásra

Ha te is környezettudatos vagy, válassz az alábbi pofás kis zsákocskák közül: inspirációképp mutatunk tíz alternatív megoldást a műanyag zacskók helyett, de képes összefoglalónkban egyedileg készült, magyar termékekkel is találkozhatsz.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük