Budapestre érkezik Tutanhamon szarkofágja – Megannyi izgalmas program vár a héten

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

Tutanhamon kiállítás gyerekprogram
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezen a héten is fantasztikus programokkal várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Törzsi táncot lehet Lovász Edina ABC bábszínházi koncertjén lejteni, a Magyar Nemzeti Galériában vár a Múzeumi őszbúcsúztató, a Várkert Bazárban társasozni lehet, megnyílik a világhírű Tutanhamon-kiállítás, ezen kívül újborfesztivállal és libatorral várnak a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban.

Lovász Edina Duó: ABC bábszínházi koncert a szavak birodalmában

Klebelsberg Kultúrkúria - november 9., 15:45

"Abszurd? Bravúr? Celeb? Micsoda furcsa szavak? Vajon mit jelenthetnek? Derítsük ki együtt! Hogyan? Interaktív játék és dalok segítségével!" A zenés utazásban a szavak birodalmába kalauzolnak el benneteket. A Laik Eszter verseire és az azokból született dalokra épülő koncerten bejárhatjátok a kutyák birodalmát, körülnézhettek Afrikában, és a dzsungelbe is eljuthattok, ahol törzsi táncot lejthet mindenki, aki csak szeretne.

Az esemény további részleteit itt olvashatod.

Játszik a család - „SZUBJEKTÍV” Társasjáték nap

Várkert Bazár - november 10., 10:00

családi társas
Fotó: Jose Luis Pelaez Inc / Getty Images Hungary

Egyre népszerűbb program a családok körében a társasjátékozás. Egyre többen kapcsolódnak be ebbe a generációkat összehozó, tartalmas szabadidős tevékenységbe. A modern társasjátékokban a főszerep már nem a hagyományos dobókockáé, a szerencse helyét is átveszik az egyéni képességek, készségek. A modern társasjátékok asztalánál játékmester segítségével, de akár önállóan is megismerkedhettek a díjnyertes, népszerű társasjátékokkal, illetve idei társasjáték-újdonságokkal. Társasjátékozzatok együtt!

Az esemény további részleteit itt találod.

Múzeumi őszbúcsúztató Palotaműhely - Munkácsytól Mednyánszkyig

Magyar Nemzeti Galéria - november 9., 10:00 - 13:00

Gyerekeknek és felnőtteknek szóló vezetésekkel, a Munkácsy-kiállítás kurátorával való beszélgetéssel, workshoppal, zenével, bábozással és bohóccal várják a kicsiket, a nagyobbakat és a szüleiket, kísérőiket a Magyar Nemzeti Galéria 19. századi állandó kiállításaiban a múzeum kiemelt családi napján.

Az esemény további részleteit itt olvashatod.

Tutanhamon

Komplex - november 8. - március 1.

Tutanhamon
Fotó: Photographer:Theodor Oskar Krath

A Tutanhamon rejtélye és kincsei kiállítás az ókori Egyiptom titokzatos világába kalauzol el benneteket. A kalandos időutazáson a sír fantasztikus kincseit abban a formában pillanthatjátok meg, ahogyan 1922. november 4-én Howard Carter brit régész egy gyertya pislákoló fényénél látta meg először a tárgyakat. A 2200 négyzetméteres tárlat az eredeti formájában mutatja be a sírkamra kegytárgyait.

Az esemény további részleteit itt találod.

Szent Márton Újborfesztivál és Libator

Szabadtéri Néprajzi Múzeum - november 9-10., 9:00 - 18:00

A Szent Márton-napi népszokások mellett Szent Hubertus alakja elevenedik meg a szentendrei Skanzen Márton-napi fesztiválján. Ebben az évben a vadászok védőszentjének november 3-i ünnepnapjához is kapcsolódik a múzeum - solymászokat, vadászokat és halászokat lát vendégül. A Skanzen Étteremben Márton-napi libaételek és családi pincészetek borai várják a látogatókat. Őszbúcsúztató koncertek, gólyalábasok, mesék és táncház színesíti a programot.

Az esemény további részleteit itt találod.

A cikk az ajánló után folytatódik

A 8 legerősebb immunerősítő tea az őszi időszakra

Érdemes elébe menni a bajnak, hogy a gyerek, aki közösségbe jár, tömegközlekedik, és olykor nem is figyel oda rá, hogy az iskolaudvaron fogócskázva felhúzza a kabátján a cipzárt, védve legyen. Ebben jó segítséget jelentenek az immunerősítő teák. A következő teák tehát nemcsak finomak, de az immunrendszert is erősítik: ízük a gyerekek számára sem lesz problémás.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük