Emlékszel még a Tesz-Vesz városra? Nosztalgiahétvége vár kicsikre és nagyokra Budapesten
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

családi program
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nosztalgiahétvége várja a kicsiket és nagyokat Budapesten. A felnőttek és gyerekek egyszerre szórakozhatnak.

Ezen a hétvégén kuflikkal, a Tesz-Vesz város lakóival, régészeti sétával, Állatszeretet Fesztivállal és Szüreti Mulatsággal, valamint Rollerbike Felvonulással várnak benneteket.

Mi újság, kuflik?

Október 3-tól a mozikban

A Mi újság, kuflik? újra elkalauzol benneteket az Elhagyatott Rét bokrokkal pettyezett végtelenjére. A hét kufli kalandjai során találkozhattok a többi rétlakóval is, akik szintén nagyon különleges lények. Az új filmben megismerhetitek például Kleofárdot, a Manótevét, a föld alatti birodalom idegenvezetőjét, a bogaras bogarat, Csocsótányt vagy Sámlit, azaz a Máshogyoszkópot, aki megmutatja, tulajdonképpen milyen is a világ valójában.

Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető - a vetítésről részletesebben itt olvashatsz!

Kuflik vetítése
Fotó: Geber86 / Getty Images Hungary

Rajzolj Te is Tesz-Vesz várost!

Hatszín Teátrum - október 5., 10.00

Ki ne ismerné a Tesz-Vesz város híres állatait, akik hol különleges járművekkel közlekednek, hol Tesz-Vesz város rejtélyeit oldják meg. Richard Scarry idén júniusban lett volna százéves, ezzel a rendezvénnyel az ő emlékének is tisztelegnek a szervezők. Október 5-én a Móra Kiadó szervezésében együtt tanulhatnak a gyerekek rajzolni Richard Scarry, Jr.-ral, aki szintén illusztrátor, Huck Scarry néven alkot Richard Scarry Tesz-Vesz város stílusában.

A programról részletesebben itt olvashatsz!

Régészeti séta a középkori várban

Budapesti Történeti Múzeum - október 5., 15.00-21.00

A budai Várhegyen az 1250-es években kezdődtek az erődítési munkálatok, a várfalak kiépítése, a telkek kijelölése. A várostervezés nyomait a mai napig magán hordozza a Várnegyed, melyet a séta során megtekinthettek. A séta a középkori királyi palotánál kezdődik, ahol a középkori palotaegyüttes legkorábbi részletei mellett a királyi kerteket is megnézhetitek.

A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött - részleteket itt lehet elolvasni!

kisgyerek király
Fotó: Imgorthand / Getty Images Hungary

Állatszeretet Fesztivál és Szüreti Mulatság

Fővárosi Állat- és Növénykert - október 4-6.

Az Állatkert október elején tartja az Állatszeretet Fesztivált, hogy felhívják a figyelmet az állatok fontos szerepére. Természetvédelmi, játékos foglalkozások, mesés előadások, újrahasznosított anyagokból kézműveskedés, trópusi vihar a Pálmaházban, ökohangszer-bemutató vár benneteket. A Holnemvolt Várban pedig megmutatják a ház körül élő állatokat és a falvakban ilyenkor szokásos szüreti teendőket.

A program részleteiről itt olvashatsz! 

A cikk az ajánló után folytatódik

III. Budapesti Rollerbike Felvonulás

Hősök tere - október 5., 14.00-17.30

Vérbeli deszkás vagy? Mindennap rollerrel közlekedsz, vagy kerékpárral szeled át a várost? Mindegy, melyik gördülő sport a kedvenced, a Hősök terén a helyed! Nem számít, hogy az első futóbiciklidet próbálgatod, vagy már rutinosan kerülgeted a városi akadályokat, mindenkit megvárnak, és mindenki számára tartogatnak kihívást. Mutassátok meg együtt, hogy környezetkímélő járműveitekkel nemcsak a közlekedési dugót és a légszennyezést csökkenthetitek, de sokkal gyorsabbak, és még az egészségetekért is tesztek sportolás közben! Az útvonal végállomása a Margitsziget.

A felvonulás részleteiről további információkat ide kattintva tudhatsz meg!

Ha mégsem mentek sehová

Ezek a beltéri játékok órákra leköthetik a kisgyerekeket.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük