Babahordozó kenguruk körképe 27 ezer ft alatt: ha nem szeretnél babakocsival nekivágni a tömegközlekedésnek
A felsőtestre csatolható babahordozók könnyebb közlekedést tesznek lehetővé, mint a babakocsik.

covkeng
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tömegközlekedési eszközökön utazni babakocsival jókora kihívást jelent, különösen, ha a buszok és trolik nem alacsony padlósak. Sokan választják praktikus megoldásként a kenguruban hordozást.

Cikkünkben készítettünk egy kengurukörképet, mely segíthet nem túl drága, de jó kengurut választani a kicsi hordozására. Mindenekelőtt azonban érdemes néhány szót szólni egy lényeges szempontról: a baba csípőjének egészséges tartása miatt nem mindegy, milyen kialakítású a babahordozó kenguru.

Milyen a rossz, és milyen a jó hordozó?

Minden olyan babahordozó, amelyben szűk terpeszben ül a baba, tehát bugyiszerű az alsó kialakítása, helytelen tartást eredményez. Ez hosszú távon csípődiszpláziát eredményezhet, nem beszélve arról, hogy valószínűleg rémesen kényelmetlen, főként a kisfiúk számára, akik a herékre nehezedve ülnek a hordozóban. A jó babahordozó kenguru széles terpeszt tesz lehetővé, ülőfelülete vízszintes vagy M alakú helyzetbe emeli a lábakat. Így a csípő optimális helyzetben van, és a kenguruban hordozás nem okoz gondot a későbbiekben.

A babát érdemes befelé fordítani, mert így védettebb sok mindennel szemben. Amíg nem tudja a fejét tartani, addig kifejezetten ellenjavallott háttal az anyának tenni a hordozóba.

Kenguruk körképe

Válogatásunkban széles terpeszű kengurukat mutatunk 27 ezer forintig, lelőhelyekkel.

Ezt is szeretjük