Hallottál már a mizuhiki csomózásról? Ezt a rejtélyt érdemes kibogozni

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

Mizuhiki
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Megkezdtétek már az iskolai tanszerek beszerzését? Ha igen, akkor éppen itt az ideje szünetet tartani, hiszen nyakunkon a hosszú hétvége. Ha pedig nem, akkor kiváló alkalom ez arra, hogy rápihenjetek, és újult erővel vágjatok bele.

Ezen a hétvégén Mesterségek Ünnepével, Kenyérlelke Fesztivállal, Gabonakalanddal, a Kelekótya haramiákkal és egy izgalmas régészeti ásatással várnak benneteket.

33. Mesterségek Ünnepe

Budapest, Budai vár - augusztus 17-20.

33. alkalommal ad otthont a Budavári Palota a hagyományőrző kézművesség legkiválóbb képviselőinek. A Mesterségek Ünnepén kicsik és nagyok ismerkedhetnek meg a népi tárgykultúrával, kipróbálhatják a népi mesterségeket, megcsodálhatják a kézművesek míves munkáit, találkozhatnak kokeshi fababakészítővel, furosiki kendőcsomagolóval, megismerhetik a mizuhiki csomózást és sok más, különleges mesterség képviselőit.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Áss velünk a történelem mélyére!

Budapest, Buda Pop-Up - augusztus 17., 11.00

A múzeumpedagógiai foglalkozás során élményszerűen ismerkedhettek meg a budai Várnegyed, azon belül az Erdélyi bástya történetével. Betekintést nyerhettek a régészek szerteágazó tevékenységeibe az ásatási helyszínen. A program attrakciója a régészeti ásatást imitáló homokozó, ahol ti magatok is kutathattok, s az előkerülő kerámiatörmelék-leletanyagot haza is vihetitek.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Kelekótya haramiák

Budapest, Szent Margit kolostor-romok - augusztus 18., 10.30

Gerzson és Ödön, a két rettentő rabló nem riad vissza semmitől. Fortélyosabbnál fortélyosabb terveket kovácsolnak, készek mindent elkövetni, hogy olyan gazdagokká váljanak, akik csak a lábukat lóbálják. De sajnos hiába minden mesterkedés, hiába tervelik ki a tökéletes bűntettek egész sorát, mindig közbejön valami. Egyszer azonban különös mesébe keverednek, és kénytelenek hőssé válni, ha akarják, ha nem.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kenyérlelke Fesztivál

Budapest, MOM Kulturális Központ - augusztus 19-20.

2019. augusztus 19-20-án rendezik meg az ötödik, hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten, hogy ismét összehozzák a kenyér szerelmeseit. A fesztivál arra törekszik, hogy ismét visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit. A találkozóhoz ingyenes családi nap és izgalmas erőpróba is társul.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Szent István Ünnep - Gabonakaland

Budapest, Vajdahunyad vára - augusztus 20., 10.00 - 17.00

Augusztus 20-a nemcsak az államalapítás és Szent István király, hanem a kenyér ünnepe is! Idén a nemzeti ünnep napján múzeumi keretek között gondolják újra a hagyományt: augusztus 20-án „gabonakaland” résztvevői lehettek a Magyar Mezőgazdasági Múzeum kiállításaiban.

A múzeumi felfedezőjátékkal vállalkozó kedvűek játszva szerezhetnek majd hasznos ismereteket legalapvetőbb élelmiszerünkről, a búzáról, valamint a megismerhetik, hogyan is készítették el korábban a „mindennapi” kenyeret.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük