Hallottál már a kakaómeséről? A gyerekek nagyon fogják szeretni
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

gyerekprogram-0303
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lehet, hogy még várni kell egy ideig az igazi, napsütéses tavaszra, de ez nem azt jelenti, hogy a gyerekekkel a négy fal között kéne maradni egész hétvégén.

A Müpában interaktív mesekoncerttel várják a kicsiket és nagyokat, a Csiribiri tavaszvárón pedig nemcsak a melegebb hónapra lehet készülni, hanem azt is meg lehet tudni, mi a teendő, ha anya fent ragad az ugrálóvár tetején. A Kaláka együttes régi műsorát hozza el a hétvégén új köntösben, a Magyar Nemzeti Galériában pedig a gyerekek interaktív és izgalmas programok keretein belül jobban megismerkedhetnek a képzőművészetekkel.

Klárisok mesezenekar: Kerekégenjáró

Müpa - március 7., 10.00

A hős Napvitéz ezer veszéllyel dacolva járja útját, hogy a sötétség uralma alól megmentse a világot. Kalandjai során aranyszőrű paripája lesz a segítségére, akivel végül kiszabadítja a szépséges tündérleányt, és visszahozza a Napot az égre.

gyerekprogram-port
Fotó: port.hu

A Klárisok legfiatalabbaknak szóló, interaktív mesekoncertjén ismerős énekes-táncos népi játékok és dalok keretezik a klasszikus tündérmesét. A műsor minden alkalommal változik kicsit, hiszen a kalandok a gyerekek közreműködésével jutnak el a megnyugtató lezáráshoz.

Itt még több részlet olvasható az eseményről.

Csiribiri tavaszváró családi délután

Klebelsberg Kultúrkúria - március 7., 15.00

Varázshal, "játszóházi rokkendroll" és kézműves móka várja a gyerekeket a Csiribiri tavaszvárón, ahol a nagymosás napján a ruháskosárból előkerül egy mese is, Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar pedig bulis koncerttel készül. Lesz itt balkáni dinnyetánc, mangók tangója, meg persze a nagy, közös erdei muzsikálás után álomőrző esti mese is, amiből kiderül, milyen történeteket rejtenek a legfelső polcon megbújó régi könyvek, illetve mi a teendő, ha anya fennragad az ugrálóvár tetején.

Az izgalmas eseményről még több információ itt olvasható.

Kakaómese gyerekeknek - Csibefutam

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza - március 8., 10.00

A zord szögesdrótok mögött csaholó vérebek, nyomukban a gyanakvó gazda. Nincs menekvés. Vagy mégis? A baromfiudvar tollas foglyai nem adják fel. A talpraesett Rozsda vezetésével újabb és újabb szökési tervet kovácsolnak. A vetített rajzfilmhez a mese ihlette kézműves-foglalkozás kapcsolódik, melyen a gyerekek az Egyboglya Alapítvány alkotóival kreatívkodhatnak egy jót.

A programról itt lehet több részletet olvasni.

Kaláka: Nálatok laknak-e állatok?

Puskin mozi - március 8., 10.00

Bizonyára sokan emlékeznek a Kaláka méltán népszerű, régi, kedves műsorára. Ezt frissítette fel az együttes újabb állatdalokkal kiegészítve. Minden dal az állatokról szól, a hangyától az elefántig mindenféle nagyságú élőlényt megénekelnek.

gyerekprogram 0303
Fotó: port.hu

Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Csukás István, Tóth Kriszta és mások verseiből szemezgetve feltűnik a porondon a cinke, a gólya, a rigó, a szajkó, a túzok, a teknős, a rozmár, a mackó, és természetesen a pinty, a ponty és a pelikán is.

Itt még több részletet találsz az eseményről.

Mini Textúra

Magyar Nemzeti Galéria - március 8., 11.00 és 15.00

Ez év márciusában újra megrendezésre kerül a nagy sikerű Mini Textúra rendezvénysorozat, amely a jól ismert, felnőtteknek szóló Textúra gyermekváltozata.

A cikk az ajánló után folytatódik

A recept idén sem változott: adott egy nagyszerű gyűjtemény a Magyar Nemzeti Galériában, melynek állandó kiállításait végignézte öt kortárs író, akik kiválasztottak egy-egy műalkotást, és írtak hozzájuk egy történetet, melyet aztán öt rendező visz színre bábok segítségével. Így az irodalom és a színházi formanyelv segít a gyerekeknek közelebb kerülni a képzőművészeti alkotásokhoz.

A program részletei itt találhatók.

8 játék, amivel órákig elvan a kisgyerek: nem drágák, nem koszolnak, de szórakoztatóak

Nyáron kihívás lefoglalni a gyerekeket, de nem lehetetlen a dolog.

(Borítókép: Getty Images Hungary, képek: port.hu)

Ezt is szeretjük