Gazdag lesz a gyerek, vagy szegény? - Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő iskolásoknak

A pénzügyi ismereteket már kiskorban meg kell alapozni.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a magyar diákok nyitottak és érdeklődőek a modern pénzügyi ismeretek iránt, mégsem igazodnak el a családi költségvetés témakörében. Sőt, az előző évek K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőinek tapasztalatai szerint még azt sem tudják eldönteni, mely kiadások elsődleges fontosságúak egy család életében.

A 2011-2012 tanév budapesti döntője - első-második osztályosok az óriás társasjáték közben

Ezért az idei évben harmadszor meghirdetett verseny fő témája a családi költségvetés lesz. A háromfordulós versenyre három-öt fős általános iskolás csapatok nevezhetnek 2013. január 10-ig.

A felnőtt társadalom pénzügyileg alulinformált

- Több kutatás is alátámasztja, hogy a magyar felnőtt társadalom pénzügyileg alulinformált.

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedővel az az elsődleges célunk, hogy a jövő társadalmának tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket annak érdekében, hogy felnőttként tudatosabban hozzák meg gazdasági döntéseiket és ezáltal is teljesebb életet élhessenek.

A 2011-2012-es tanév végén megrendezett döntő tanulságai alapján egyértelmű volt számunkra, hogy az idei évben a családi költségvetés fogalmát kell alaposan körüljárni a diákokkal - mondta dr. Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági banki üzletág vezetője.

Így látja a pedagógus

- Nagyon hasznosnak tartom a kezdeményezést, hogy már az általános iskolások pénzügyi ismereteit is mélyítsük. A gyerekek sok mindennel találkoznak már fiatalkorukban is, de egyáltalán nem mindegy, hogy mi hogyan kristályosodik ki bennük. A K&H pénzügyi vetélkedője az oktató rajzfilmsorozattal kiegészítve tökéletes segítség a mai iskolásoknak ahhoz, hogy jövőbeli önálló és később családi életüket is megfelelő pénzügyi tájékozottsággal irányítsák - mondta Bartalis Katalin tanítónő, a tavalyi első-második osztályos kategóriában nyertes budapesti Városligeti Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapatának felkészítő pedagógusa.

Ki lesz az ország diák pénzügyese?

- A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőre általános iskolai tanulók nevezhetnek három-öt fős csapatokkal, négy kategóriában - első-második, harmadik-negyedik, ötödik-hatodik, hetedik-nyolcadik osztályosok.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A háromfordulós verseny első, online fordulója során a csapatoknak a verseny honlapján található négy feladatot kell megoldaniuk, és beküldeniük 2013. január 10-ig. A legjobb megoldásokat beküldők a márciusban induló regionális középdöntőkön versenyezhetnek, majd a májusi, budapesti döntőn kell számot adniuk pénzügyi ismereteikről.

Részképességzavarok

A pénzügyi intelligencia fejlesztése mellett természetesen más ismeretekre is szükség van ahhoz, hogy a gyerek a későbbiekben boldogulni tudjon. Ha ez utóbbiak elsajátítása nehézséget jelent számára, elképzelhető, hogy részképességzavar áll a háttérben. Tudj meg többet a témáról videónkból!

A tudásverseny feladatainak mindegyike kötődik a pénzügyekhez, melyek között kvízkérdések, gyakorlatias feladatok, háztartási és pénzügyi feladványok is szerepelnek. Az első, online forduló feladatai és a verseny további részletei a weboldalon találhatóak - ismertette a verseny legfontosabb tudnivalóit Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Ezt is szeretjük