A baba kacag, az anya feltöltődik: 9 babával végezhető beltéri tornagyakorlat
A mozgás felfrissít, és a kedvnek is jót tehet, a baba pedig mindvégig remekül mulathat.

9
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor az orvos szerint is kellőképpen regenerálódott az anya a szülés után, neki magának sincsenek fájdalmai, és megjött a kedve a mozgáshoz, bátran el lehet kezdeni tornázni. A torna jókedvre derít, segíthet elűzni a szülés után sokaknál előforduló borús gondolatokat, és felpezsdíti a szervezet vérkeringését.

Hogy a baba se unatkozzon, őt is be lehet vonni a gyakorlatokba, amennyiben már legalább 2-3 hónapos. A következőkben olyan, otthon végezhető tornagyakorlatokat mutatunk, melyek a közös mozgásra adnak lehetőséget. A baba kacag, a kapcsolat erősödik, az anya felfrissülhet, átmozgathatja magát, és akár a későbbi házon kívüli csoportos tornára is felkészülhet ily módon.

Anya-baba torna otthon

Fontos, hogy az anya csak annyi és csak olyan gyakorlatot csináljon, ami nem megerőltető vagy fájdalmas. Mindig erősen kell tartani a picit, rázni, túl lendületesen mozgatni pedig nem szabad. Arra is figyelni kell, hogy a baba hogyan reagál. Ha nyűgös, és nincs kedve a dologhoz, akkor jobb lehet inkább elhalasztani a dolgot, és abban az időtartamban tornázni, amikor a pici alszik. Egy legközelebbi alkalommal újra lehet próbálkozni.

Ezt is szeretjük