Képeken 7 közkedvelt étel, ami a kánikulában mérgezést okozhat
Óvatosan kínáld vele a gyereket
Hasmenés, hányás lehet a vége.

Dia

	A krémes sütemények kánikulában tiltólistásak, hiszen a tojásból és tejszínből vert habok nagyon hamar megromlanak.

A krémes sütemények kánikulában tiltólistásak, hiszen a tojásból és tejszínből vert habok nagyon hamar megromlanak.

Dia

	A fagylaltfőzés során gyakran kerülnek baktériumok az édességbe, főként a tojással készült nyalánkságokba. Lehetőleg gyümölcsös fagyit válassz a gyerkőcnek, ez kevésbé veszélyes, ráadásul a szomjat is jobban oltja.

A fagylaltfőzés során gyakran kerülnek baktériumok az édességbe, főként a tojással készült nyalánkságokba. Lehetőleg gyümölcsös fagyit válassz a gyerkőcnek, ez kevésbé veszélyes, ráadásul a szomjat is jobban oltja.

Dia

	A gyümölcslevesek szintén a felhasznált tejszín miatt annyira kockázatosak, két napnál tovább semmiképpen nem szabad tárolni őket.

A gyümölcslevesek szintén a felhasznált tejszín miatt annyira kockázatosak, két napnál tovább semmiképpen nem szabad tárolni őket.

Dia

	A tojással készült ételektől, mint például a madártejtől könnyen szalmonellafertőzést lehet kapni.

A tojással készült ételektől, mint például a madártejtől könnyen szalmonellafertőzést lehet kapni.

Fotó: www.acanadianfoodie.com/

Dia

	A tészták - a bennük található tojás miatt - szintén a veszélyesebb falatok közé tartoznak, pláne akkor, ha túróval vagy valamilyen tejszínes szósszal készíted őket.

A tészták - a bennük található tojás miatt - szintén a veszélyesebb falatok közé tartoznak, pláne akkor, ha túróval vagy valamilyen tejszínes szósszal készíted őket.

Dia

	A felvágottak csak hideg helyen bírják néhány napnál tovább,  szendvicsbe csomagolva egy-két óráig szabad csak fogyasztani őket a botulizmus - az ételmérgezés egy fajtája - elkerülése érdekében.

A felvágottak csak hideg helyen bírják néhány napnál tovább,  szendvicsbe csomagolva egy-két óráig szabad csak fogyasztani őket a botulizmus - az ételmérgezés egy fajtája - elkerülése érdekében.

Dia

	A tejtermékek sem ideálisak túlzottan forróság idején, ugyanis a bennük található élőflórák könnyedén elszaporodnak, és jótékony hatásúból mérgezővé válnak.

A tejtermékek sem ideálisak túlzottan forróság idején, ugyanis a bennük található élőflórák könnyedén elszaporodnak, és jótékony hatásúból mérgezővé válnak.

Ezt is szeretjük
Fotó: