5 izgalmas napközis tábor 2022 nyarára Budapesten: árakkal és részletekkel
Fotós, kirándulós, de akár robotikatábor közül is választhattok. Sorra vettük, milyen nyári napközis táborok várnak Budapesten 2022-ben.

GettyImages-1180073712
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lassan kezdődik a visszaszámlálás, hiszen kicsivel kevesebb, mint két hónap múlva kezdetét veszi a 2022-es nyári szünet. Míg a gyerekek alig várják, addig a szülőknek fejtörést okoz, hogyan is oldják meg a több mint tízhetes iskolai szünet alatt gyermekük napközbeni felügyeletét.

Erre a problémára kínálnak megoldást egy-egy hétre a különféle tematikus nyári táborok. A kínálat szerencsére évről évre egyre szélesebb.

Nyári napközis táborok Budapesten 2022-ben

A klasszikus sportos, idegen nyelvi, kézműves vagy lovas témák mellett ma már egyre több különleges tábor közül választhatnak a gyerekek. Az alábbiakban egy kis ízelítőt adunk a fővárosi napközis táborokból. Van köztük olyan is, melyre már ötéveseket is várnak.

Indián-vízitúra tábor

Ha gyermeked kedveli a vizes sportokat, de nem szívesen engednéd még egy egyhetes ottalvós balatoni táborba, remek alternatívát nyújt a már 1997 óta működő Indián-vízitúra tábor a Római-parton. Június végétől augusztus elejéig összesen öt turnus indul. A gyerekek megtanulják a kajak-kenu sport alapjait, de kreatív foglalkozás, strandlátogatás és vízicsata is színesi a programokat. Mindegyik hajóban vizsgázott kormányos segíti a kezdő evezősöket, illetve kisgéphajós kíséretet is biztosítanak. Az egész napi foglalkozások és az aktív mozgás után garantáltan tele élményekkel és elfáradva kaphatod vissza csemetédet. 

Helyszín: Római-part
Életkor: 6-18 év
Ár: 45 000/fő/hét
További részletek: https://indian-vizitura.hu

Robotikatábor

A robotikatáborban a gyerekek megismerkednek a különféle érzékelők és motorok működésével. A LEGO MINDSTORMS EV3 intelligens robotjaival a gyerekek gépeket építve találhatnak válaszokat tipikus robotikai és mérnöki kihívásokra. Megtanulják, hogy lehet egy robotot úgy programozni, hogy az ultrahangszenzoraival kikerülje a körülötte lévő tárgyakat, vagy hiba nélkül kövessen egy útvonalat egy akadálypályán.

Helyszín: Kispest, Nyugati, Zugló
Életkor: 10-14 év
Ár: 59 900/fő/hét
További részletekwww.logiscool.com

Jazzbalett- és kézművestábor

A nyári napközis jazzbalett- és kézművestábor nagyszerű lehetőség az 5-11 éves gyermekek számára, hogy aktívan, sportosan és kreatív élményekkel gazdagodva, biztonságosan töltsék a szünidő egy részét. A táncpedagógusok által vezetett jazzbalettórák javítják a kicsi testtartását és egyensúlyérzékét, erősebbé és tónusosabbá teszik az izomzatát, és fejlesztik az önbizalmát, illetve a kreativitását. A napi két jazzbalettóra mellett jut idő szabadtéri játékokra, fagyizásra és ötletgazdag kézműves-foglalkozásokra is. A tábor két turnusban indul: 2022. június 27. - július 1. (jelentkezési határidő: június 22.), illetve 2022. augusztus 8-12. (jelentkezési határidő: augusztus 3.).

jazzbalett 0005 31
Fotó: Szabó Tímea
Helyszín: Impulz Mozgásközpont, 1164 Budapest, Bányász utca 18
Életkor: 5-11 év
Ár: 29 990 Ft/fő/hét
További részletek: https://impulzmkp.hu

Barangoló Napközis Tábor

Egy táborban máshogy nyílik ki a világ! A Barangoló Napközis Táborral a gyerekek a budapesti és környéki erdők élővilágát fedezhetik fel. A tábor minden napján más-más helyszínre utaznak: túrázhatnak a János-hegyen, a Dera-szurdokban, a Hárs-hegyen, Csillebércen, Farkas-erdőn, Táborhegyen, felmászhatnak a Makovecz Imre-kilátóba, a Kaán Károly-kilátóba, a Hármashatár-hegyre és a Gellért-hegyre is.

A túrák során garantáltan sok érdekességgel találkozhatnak a mindenre kíváncsi kisiskolások. Megismerhetik a helyes iránytűhasználatot, tájékozódó futáson és számháborún vehetnek részt, de a hét során lesz még sütögetés, bográcsozás és strandolás is.

Találkozó: Újpest, Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium 1043 Budapest, Nyár u. 4.
Életkor: 6-10 év
Ár: 33 900 Ft/fő/hét
További részletekhttps://elmenynap.hu

A cikk az ajánló után folytatódik

Fotósképző Alkotótábor

Ha gyermeked szívesen fényképez, és lenne kedve komolyabban foglalkozni a témával, neki ajánljuk a Fotósképző Alkotótábort. A legújabb fotós trendek ismeretében, a legmodernebb technikákat használva a nyári szünetben megrendezett alkotótáborban tovább bővítheti ismereteit. Két budapesti helyszín közül is választhattok. Mindkét táborhelyszín a belvárosban található, közel egymáshoz. Autóval, tömegközlekedéssel egyaránt könnyen és gyorsan elérhetők a Duna mindkét oldaláról. A táborhoz szükséges eszköz: tükörreflexes (DSLR) vagy tükör nélküli (MILC), vagy kompakt fényképezőgép.

Helyszín: Pest, V. kerület, Váci utca; Buda, Széll Kálmán tér
Életkor: 8-18 év.
Ár: 49 990 Ft/fő/hét
További részletek: https://fotoskepzo.hu

Egy kis nosztalgia

A következő fotókon több évtizeddel ezelőtti nyári élmények, emlékek elevenednek meg. Egy kis  építőtábori nosztalgia következik. 

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük